economia

La manifestació prohibida d’avui i el SOS del sector de la restauració: “No podem més i ho hauríem de poder dir”

"Al final, és essencial qualsevol negoci de què dóna menjar a una família. Què menjam si tancam, de les ajudes?"

Imatge d'una de les protestes del sector de la restauració a Barcelona. /EFE


El Bar Bosh ha muntat avui i per darrera vegada en almenys 15 dies la terrassa. Alguns altres, i després que el Govern anunciés en un primer moment que el tancament de la restauració entraria en vigor avui, ja no han muntat res avui. Han abaixat la persiana, i molts segurament no la tornin a obrir mai més. Han quebrat i s’han endeutat.

El propietari del bar Augusta s’aferra a la fórmula ‘take away’, “però ni així ens dona per cobrir despeses”, explica a IB3 Ràdio. “No ens estan ajudant en res. Treballam al 20% i seguim pagant tots els impostos al 100%. A mi no m’ha arribat cap ajut, encara. Però seguesc pagant factures i no puc aguantar més”.

“La manifestació convocada -i prohibida per delegació del Govern– és molt justa, perquè és per a reivindicar els drets que tenim. Perquè ens escoltin. Perquè ens expliquin bé les noves restriccions. Al final, és essencial qualsevol negoci de què dóna menjar a una família. Què menjam si tancam, de les ajudes?”, afegeix.

Tomeu Más, del restaurant de la Llimona Cafè, assegura que “tothom està d’acord a dir que el primer és la salut, però és impossible continuar sense cap matalàs, sense cap ajuda. Les ajudes que arriben són gairebé propines. Tot són ajornaments des del mes de març. La manifestació d’avui és la del disgust del sector de la restauració. No podem més i ho hauríem de poder dir, no sé si la suspensió de la concentraciói convocada avui és per qüestions polítiques”.

El fet és que la Delegació del Govern a les Illes Balears ha prohibit la concentració convocada per a aquest dimarts a les 11.oo hores per a protestar pel tancament de bars i restaurants. La Delegació ha prohibit la concentració, prevista davant del Consolat de Mar a Palma, a partir de l’informe negatiu de l’autoritat sanitària, la direcció general de Salut Pública de les Balears, en què es destaca que la celebració d’aquesta reunió suposa “un risc molt alt” davant la situació epidemiològica actual a Mallorca.

En una nota, la Delegació ha explicat que també ha tengut en compte la tendència ascendent de casos de coronavirus al país, el nivell 4 d’alerta sanitària a Mallorca, un nivell extrem; les característiques de la concentració, amb una assistència prevista pel promotor de 300 persones que podria ser major; i la capacitat d’adoptar mesures de prevenció i control.

“La salvaguarda del dret a la vida i a la salut obliga a adoptar mesures per a evitar que l’aglomeració de persones que es pugui produir aquest dimarts pot esdevenir en una situació que posi en risc la salut dels assistents i de les persones que després estiguin en contacte amb ells i evitar així la possibilitat de morts, de nous malalts i de saturació del sistema sanitari”, ha explicat la Delegació.

Diferents empresaris del sector de la restauració havien convocat a través de xarxes socials una concentració, la qual s’havien adherit patronals del sector, aquest dimarts 12 de gener enfront de la seu del Govern contra el tancament de bars i restaurants a Mallorca durant, almenys, dues setmanes.

Segons havien informat en la convocatòria de la concentració, per la qual s’havia sol·licitat autorització a Delegació del Govern, l’objectiu de l’acte de reivindicació amb el lema ‘Si el poble no treballa, amb respecte i sense violència Mallorca Reacciona’ era exigir que es cancel·lin les mesures de tancament de bars i restaurants així com el “rescat” del sector de l’hostaleria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Fanny Marí 12/01/2021

    A més no està justificat de cap manera tancar-los. Servint només a les terrasses el risc de contagi és baixíssim, el mateix que circulant pel carrer. La xifra de contagiats per aquesta via, no ocupant interiors, no és significativa, però si és significatiu l’ofec econòmic. És absurd fer tant de mal al sector, que s’estén a tots els seus proveïdors, sense una justificació potent.

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El parc fotovoltaic de Lloseta entrarà en servei pel desembre

Proveirà d'energia la futura planta d'hidrogen que s'ubicarà devora la planta de Cemex

Preacord i seguiment del 100% de la vaga de neteja, segons CC.OO

L'endemà de l'inici de les aturades a tot Menorca i gran part de Mallorca, a excepció de Palma, Calvià, Sóller i Pollença, CC.OO....

S’inicia la vaga de fems a Mallorca i Menorca: els serveis mínims seran només en sectors essencials

CCOO considera abusius els serveis mínims i només en faran a sectors essencials com hospitals, centres de salut, residències i...

Na Marian i les seves companyes de la Bonanova, el 75% de la plantilla: interines i en frau de llei des de fa 24 anys

Una cinquantena de persones demanen que se'ls apliqui la figura de fix a extingir