X

Sanitat estudia no recomanar el vaccí d’AstraZeneca a majors de 65 anys

Així ho ha avançat Fernando Simón perquè "els assajos clínics no els han realitzat en persones grans"

01/02/2021

Sanitat estudia no recomanar el vaccí d’AstraZeneca a majors de 65 anys

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha avançat que el grup de treball del pla de vacunació contra la COVID-19 està estudiant la possibilitat de no recomanar que les persones més majors es posin la vacuna d’AstraZeneca.

“Els assajos clínics no els han realitzat en persones de més edat, amb la qual cosa és molt possible que al no tenir evidència es recomani per a grups més joves que sí han format part dels assajos”, ha comentat aquest dilluns en roda de premsa.

En aquest cas, Sanitat es desmarcaria de la recomanació realitzada divendres passat per l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès), qui va optar per aprovar-la en majors de 65 anys. Segons Simón, tant Espanya com la resta de la UE podrien no seguir aquesta recomanació, alineant-se així amb Alemanya.

L’epidemiòleg ha informat que aquest dimarts es reunirà el grup d’experts en vacunació, que “està treballant en aquesta opció”. “Caldrà veure a qui s’aplica la vacuna o no”, ha detallat. El dimecres, la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat es pronunciarà sobre la recomanació del comitè. En qualsevol cas, Simón ha defensat que “el que no es farà és perdre cap de les dosis”.

Dijous passat, el grup d’experts que assessora al Govern d’Alemanya en matèria de vacunació ha recomanat que la vacuna desenvolupada per la companyia anglo-sueca no s’administri a persones majors de 65 anys per evidència científica “insuficient”. En concret, el Comitè Permanent de Vacunació de l’Institut Robert Koch d’Alemanya (STIKO, per les seves sigles en alemany) va assenyalar en un comunicat que “actualment no es disposa de dades suficients per a avaluar l’eficàcia de la vacuna a partir dels 65 anys”. “La vacuna d’AstraZeneca, a diferència de les vacunes d’ARNm, només ha d’oferir-se a persones de 18 a 64 anys en cada etapa”, va establir l’organisme.

01/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris