X

L’Associació Cayume recupera 120 ous de tauró i rajada

Aquesta setmana tornaran a alliberar rajades i amollaran els primers taurons nascuts al LIMIA

04/05/2021

L’Associació Cayume recupera 120 ous de tauró i rajada

L’Associació Cayume ha recuperat 120 ous de rajades i taurons en prop d’un any de projecte Eggcase, finançat per la Fundació Marilles. Els científics d’aquesta iniciativa pionera incuben els ous, suren els animals i els tornen a la mar. A la Mediterrània, la mitat dels taurons i rajades estan en perill i la població ha baixat dràsticament les darreres dècades.

Dos taurons han nascut en les darreres hores a les instal·lacions del Laboratori d’Investigacions Marines d’Andratx que cedeix a Cayume la conselleria de Pesca. Són dos gatons i han nascut dels ous recuperats gràcies a la col·laboració de la confraria de pescadors d’Andratx i la Llonja de Palma. En netejar el peix, troben els ous i avisen els membres de Cayume. Ara, a aquests animals els queda un camí llarg fins que es puguin alimentar per si mateixos i tornar a la mar. En canvi, d’aquí uns dies alliberaran dues rajades i cinc taurons que ja fa mesos que han nascut.

Per aconseguir aquest objectiu, els biòlegs de Cayume han hagut de desenvolupar una metodologia pròpia, sobretot per surar les rajades, ja que enlloc pus en crien. Clàudia Pich explica que ara, aquest saber es pot emprar per estendre la iniciativa a altres indrets de les Balears. De l’Associació, a més, volen divulgar entre els joves la importància d’aquests animals per els ecosistemes marins, que, en molts casos, estan en perill.

04/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris