X

El GOB alerta de la “desaparició imminent” de la sargantana pitiüsa

Denuncien que, des de fa gairebé dues dècades, de la introducció de serps invasores, les administracions públiques no han pres cap mesura de protecció

22/06/2021

El GOB alerta de la “desaparició imminent” de la sargantana pitiüsa

El GOB alerta de la “desaparició imminent de la sargantana pitiüsa”. Les seccions insulars del GOB de Menorca, Mallorca i Eivissa (GEN-GOB) denuncien que, des de fa gairebé dues dècades, de la introducció de serps invasores, les administracions públiques no han pres cap mesura de protecció per a garantir la conservació d’aquesta espècie, la Poadarcis pityusensis. “Mentre el problema creix fins a fer-se impossible de menejar, no s’imposa cap mesura per atacar l’arrel del problema. L’aparició d’aquestes espècies invasores, amb gran potencial per afectar els ecosistemes i les espècies autòctones s’està estenent per tot el territori de l’arxipèlag i amenaça en convertir-lo en un desert de biodiversitat”, asseguren.

En el mateix sentit, “les greus conseqüències de la inexistent política de defensa ambiental no només amenacen greument el futur econòmic de les nostres illes a curt termini, també estan provocant un deteriorament accelerat dels ecosistemes. A les institucions Balears existeix un menyspreu sistemàtic pel medi natural”.

22/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris