X

Quins són els indultats i quines condemnes els indulten?

L'indult pels delictes de sedició i malversació es farà damunt els anys que encara els queden per complir un cop aprovada la mesura. La pena per inhabilitació no s'indulta

22/06/2021

Quins són els indultats i quines condemnes els indulten?

La figura de l’indult és una potestat del govern central, i s’aprova a través del Consell de Ministres. El responsable de la cartera de Justícia, Juan Carlos Campo, ha estat l’encarregat d’elaborar els informes individuals, cas per cas, per justificar-ne la mesura.

Els qui rebran l’indult són:

Oriol Junqueras condemnat a 13 anys de presó i inhabilitació per sedició i malversació. Dolors Bassa, Raül Romeva i Jordi Turull condemnats per 12 anys de presó i inhabilitació per sedició i malversació de fons públics.

Carme Forcadell va ser condemnada per 11 anys i 6 mesos de presó i inhabilitació per sedició. Joaquim Forn condemnat a 10 anys i 6 mesos de presó i inhabilitació per sedició.

Josep Rull condemnat a 10 anys i 6 mesos de presó i inhabilitació per sedició. I Jordi Sánchez i Jordi Cuixart que van ser condemnats a 9 anys de presó per sedició.

L’indult pels delictes de sedició i malversació es farà damunt els anys que encara els queden per complir un cop aprovada la mesura. La pena per inhabilitació no s’indulta. Cap d’ells no es podrà presentar a eleccions ni ocupar càrrecs públics fins que acabi la condemna del Tribunal Suprem.

Ara, la següent passa haurà de ser la seva publicació al Butlletí Oficial de l’Estat signat pel rei Felip VI, cosa que suposa un termini d’entre 24 i 48 hores. Al mateix temps, es remetrà una còpia a la Sala Penal del Tribunal Suprem, perquè els magistrats realitzin una nova liquidació de les condemnes imposades.

La interlocutòria d’excarceració que redactarà la Sala Penal s’enviarà als jutges de vigilància penitenciària, i es comunicarà a les presons on compleixen la condemna per a la seva posada en llibertat.

22/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris