X

Magaluf, en espera del turista britànic

Empresaris i hotelers demanen controls de seguretat per garantir que els visitants britànics arribin lliures de Covid

25/06/2021

Magaluf, en espera del turista britànic

La imatge de Magaluf, a dies d’encetar el mes de juliol, mostra una gran quantitat de comerços i restaurants encara tancats i  poc més de la meitat de la planta hotelera oberta. Aquesta zona turística de Calvià està en espera de més turistes.

Els negocis que han obert ho han fet més tard del que és habitual i sobreviuen, ens diuen, com poden. El semàfor del Regne Unit que pinta, des d’ahir, Balears en verd perquè els britànics puguin viatjar a les Illes sense haver de fer quarantena en tornar al seu país és, ara com ara, un alè per a una zona eminentment dependent del turista britànic.

Tot i això, empresaris, treballadors i hotelers reclamen més controls de seguretat per garantir que els visitants que arribin del Regne Unit ho facin lliures del virus. Perquè tot i que la mesura ajudarà que establiments fins ara tancats puguin tornar a obrir i es puguin, també, incorporar més treballadors al seu lloc de feina, temen que es repeteixi la situació viscuda a Portugal, que ha hagut de recuperar restriccions. Comenten, a més, que això podria derivar en què els mercats amb els quals ara fa feina la zona posin obstacles al turisme cap a Mallorca.

I en aquest sentit, hi ha comerciants de la zona que demanen més esforços a l’administració per atreure i mantenir nous mercats.

El que ja s’ha notat és, afirma el sector hoteler, un increment de les reserves del mercat britànic hores abans, fins i tot, de fer-se oficial el canvi de criteri del Govern de Boris Johnson respecte a les Illes. Ho han fet aprofitant els preus baixos i la possibilitat de cancel·lar la reserva sense penalització. Una tònica que s’ha repetit a altres zones dependents del turisme britànic com Santa Ponça on, si no hi ha canvis, fan comptes tenir tota la planta hotelera oberta a finals de juliol.


Torna el turisme britànic a les Illes: el Regne Unit les inclou a la llista verda
TUI UK i Jet2 anuncien la tornada a les Illes mentre augmenten els preus dels vols
Les Illes Balears ja representen el 40% de les reserves britàniques cap a Espanya

25/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris