economia

Torna el turisme britànic a les Illes: el Regne Unit les inclou a la llista verda

El conseller de Turisme, Iago Negueruela, demana al govern espanyol mesures de control als ports i aeroports balears per aquests viatgers

Dues persones caminen per Punta Balena, a Magalluf, una de les zones de Mallorca més afectades per l'absència de turistes britànics. /CATI CLADERA


Els turistes britànics podran viatjar a les Balears sense necessitat de fer una quarantena després de retornar al seu país. Serà a partir de dimecres que ve, dia 30 de juny. Una decisió que ha confirmat aquest dijous el Govern de Boris Jonhson i molt esperada pel sector turístic balear. La Península i les Illes Canàries es mantenen en la llista ambre. El conseller balear de Turisme, Iago Negueruela, ha demanat al Govern espanyol mesures de control als ports i aeroports de les Illes per aquests viatgers.

Els passatgers que viatgin a països en “verd” no han de fer deu dies de quarantena al seu retorn al Regne Unit, però sí en el cas dels destins en “ambre”, mentre que els que tornen d’un territori en “vermell” estan obligats a fer l’aïllament en un hotel designat pel Govern britànic.

A més, els passatgers estan forçats a presentar una prova de PCR negativa del coronavirus abans de viatjar al Regne Unit, però també una vegada que siguin al país.

Les empreses turístiques demanen al Govern britànic que redueixi les restriccions per als viatges internacionals i que elimini la quarantena en el cas dels territoris en “ambre”.

L’Executiu de Boris Johnson insisteix que qualsevol modificació de les mesures estarà determinada per la ciència perquè l’objectiu és evitar l’entrada de noves variants que puguin ser resistents a les vacunes.

Malgrat l’avanç del programa d’immunització, els contagis estan augmentant ràpidament al Regne Unit per l’extensió de la variant Delta, detectada per primera vegada a l’Índia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’auge del cohoteling: gaudir dels serveis d’un hotel sense allotjar-s’hi

Hotelbreak és una de les plataformes que ofereix aquest servei de 'diacacions', és a dir, les vacances de dia, que...

El sector de la nàutica recreativa no atura

Hi ha empreses que tenen les barques llogades cada dia

El calabruix malmet la vinya del Raiguer

En deu minuts, el calabruix va afectar els cultius de Santa Maria, Consell i Biniali. També ha afectat l'ametlla, just quan faltaven només 10 dies per recollir-la