X

El viròleg Jordi Reina aposta per posar la tercera dosi també a les residències

El cap de virologia de Son Espases considera que caldria fer el mateix esforç que amb els pacients immunodeprimits

02/09/2021

El viròleg Jordi Reina aposta per posar la tercera dosi també a les residències

El cap de virologia de Son Espases, Jordi Reina, considera que s’hauria de començar a posar la tercera dosi de la vacuna de la Covid-19 als usuaris de les residències. “Torna a haver-hi brots, hi ha hagut mortalitat de persones de residències ben vacunades amb la segona dosi. La vacuna complerta no ha aconseguit eliminar absolutament els casos en les persones majors. Hauríem de fer l’esforç de posar la tercera dosi no només als grups de risc, sinó també a les persones de més de 65 anys, especialment a les que són a les residències“.

D’aquesta manera respon Reina a l’anunci de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que va afirmar aquest dimecres que la Comissió de Salut Pública estudiarà la setmana que ve la possibilitat d’administrar una tercera dosi de la vacuna als pacients immunodeprimits i als receptors d’un trasplantament sòlid. Reina també fa una crida a arribar al 85% de la població vacunada. Amb la variant Delta, diu, un 70% “no és suficient” perquè hi hagi immunitat de grup.

La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, ja va assegurar que de moment un 10% de treballadors de geriàtrics no estan vacunats contra la covid. Una situació que preocupa el Govern: “Hi ha treballadors que tenen una responsabilitat més alta que altres que treballen en altres sectors”, va afirmar la consellera. Per minimitzar els riscos dels usuaris, s’obliga els treballadors no vacunats, des de principi d’agost, a fer-se tres proves setmanals per detectar la covid.

Actualment, a les residències de les Balears hi ha 24 casos positius de covid entre usuaris i 27 treballadors amb diagnòstic confirmat. A Mallorca, la residència Oms de Palma compta amb 10 usuaris hospitalitzats i dos professionals contagiats i a la Bonanova hi ha tres usuaris positius que es troben també hospitalitzats i 12 professionals positius. Al centre Seniors d’Inca i el centre Sant Pere i Sant Bernat hi ha un usuari a cada centre positiu de covid.

A Eivissa, el centre Cas Serres compta amb nou usuaris contagiats, dels quals 2 estan hospitalitzats, i sis professionals positius amb covid.

02/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris