X

Santiago reclama a l’Estat més mitjans per fer front a la “ruta estable migratòria”

La consellera d'Afers Socials ha assegurat al Parlament que dels 1.200 migrants arribats a Balears l'any passat, només dos quedaren aquí

05/10/2021

Santiago reclama a l’Estat més mitjans per fer front a la “ruta estable migratòria”

La consellera d’Afers Socials reclama més mitjans al govern central per fer front al que qualifica de “ruta estable migratòria”.

Fina Santiago assegura només dos dels 1.200 migrants que arribaren l’any passat a les Balears han quedat a les illes.
És per això, que la consellera d’afers socials Fina Santiago reclama al Govern central més mitjans. “L’estat és qui té la responsabilitat del control de les fronteres i és per això que li demanam que reforci Salvament Marítim i la Policia Nacional. També millorar les instal·lacions on estan un màxim de 72 hores aquestes persones.” ha dit Santiago.

De les 14 persones localitzades aquest dilluns capvespre, només una continua ingressada a l’Hospital Son Espases. Les altres, romanen a les dependències de la Policia Nacional.

Una de les hipòtesis és que es podrien haver llançat a l’aigua en veure terra. Segons els propis ocupants de la pastera, feia uns 12 dies que partiren d’Algèria i en feia 2 que havien quedat sense menjar ni aigua.

Amb aquesta darrera embarcació, són 119 les que han arribat a Balears aquest 2021, amb 1.778 migrants a bord.

05/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris