X

Canvi de temps: tempestes i caiguda del termòmetre

La temperatura baixarà entre 4ºC i 8ºC i la màxima se situarà entre els 17ºC i els 22ºC

21/10/2021

Canvi de temps: tempestes i caiguda del termòmetre

A partir d’avui vespre s’espera un canvi important en la situació meteorològica que posarà fi a una sèrie de dies assolellats i ambient suau. L’anticicló que asserenava el temps es desplaça cap a l’Atlàntic i permet l’arribada d’aire fred en les capes altes. Baixarà la temperatura en general i plourà.

Pluja i tempestes a les Pitiüses i l’oest de Mallorca

Avui en general serà un dia tranquil, amb el pas de niguls alts i sense canvis de temperatura, amb màximes entre els 23ºC i els 27ºC. El temps començarà a canviar l’horabaixa de tard, amb les primeres precipitacions que cauran a l’interior i nord de Mallorca, i alguns ruixats cap a Menorca.

El vespre de tard i ja entrada la nit. la pluja, acompanyada de tempesta, s’estendrà a la meitat oest de Mallorca i a les Pitiüses. Pot caure amb intensitat i ser persistent pel que els acumulats de precipitació poden ser molt destacables.

Divendres dematí no farà net. Continuarà la precipitació a les pitiüses, intensa a redols i encara acompanyada de tempesta. Pot afectar també, amb certa intensitat la part oest de Mallorca. A la resta de les Balears no es descarta qualque plugim dèbil tot i que en general no hi arribarà a ploure.

La situació es tranquil·litza el cap de setmana. Malgrat això, seran dies de temps variable amb qualque ploguda, que en vista a dissabte dematí encara pot ser intensa a les Pitiüses.

Refrescada duradora

Acompanya la pluja una entrada de vent de component nord, que bufarà moderat al nord de les Balears i substituirà l’aire càlid mediterrani per una massa més freda. La temperatura baixarà entre 4ºC i 8ºC i la màxima se situarà entre els 17ºC i els 22ºC. L’ambient en conjunt serà de tardor.

Encara que el termòmetre remunti puntualment el cap de setmana, farà frescor fins ben entrada la setmana que ve.

21/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris