X

Els joves menorquins s’apropen a la realitat de la crisi migratòria a través de l’Art Contemporani

Aquest matí han visitat l'exposició de Mark Bradford a la galeria de Hauser & Wirth

22/10/2021

Els joves menorquins s’apropen a la realitat de la crisi migratòria a través de l’Art Contemporani

Els joves menorquins s’apropen a la realitat de la crisi migratòria a través de l’Art Contemporani. Aquest matí han visitat l’exposició de Mark Bradford a la galeria de Hauser & Wirth. Allà els esperava l’escriptora afganesa Nadia Gulham, que aquest capvespre explicarà a ciutadans i entitats socials de Menorca el seu testimoni com a refugiada.

Els alumnes de l’Escola d’Art i de l’Institut Josep Maria Quadrado han desembarcat avui matí a l’illa del Rei per visitar la galeria d’art Hauser and Wirth i conèixer de més a prop l’exposició de Mark Bradford que tracta sobre la crisi migratòria actual i el seu vincle amb el capitalisme global.

Aquests murals, que destaquen les rutes de migració més populars arreu del món, tracen un paral·lelisme de la situació amb la qual es troben ara els migrants, que deixen el seu país d’origen i es veuen obligats a fugir. Les pintades les van fer, el juliol, els mateixos estudiants de l’Escola d’Art que avui han guiat la visita dels seus companys a l’exposició.

L’acte ha tingut també la participació de l’escriptora afganesa Nadia Ghulam, que ha parlat als alumnes de la seva pròpia experiència com a refugiada. Va haver d’abandonar l’Afganistan fa 15 anys i actualment viu com a refugiada a Catalunya, on treballa d’educadora social mentre continua lluitant pels drets humans.

El resultat del treball dels alumnes i Mark Bradford s’ha plasmat en unes camisetes benèfiques que inclouen una imatge dels murals. Tots els beneficis de la seva venda es destinen al Fons Menorquí de Cooperació.

22/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris