X

L’activista afganesa Nadia Ghulam conta la seva història a estudiants de Mallorca

Va viure 10 anys fent·se passar pel seu germà per esquivar el règim talibà

02/11/2021

L’activista afganesa Nadia Ghulam conta la seva història a estudiants de Mallorca

Nadia Ghulam es defineix com a narradora, més que escriptora, i activista pels drets del seu poble: l’Afganistan. L’any 2006 va arribar a Catalunya en condició de refugiada. Deu anys abans, havia patit l’esclat d’una bomba que li va provocar ferides al cos. En sortir de l’hospital, el seu germà havia mort i el seu pare havia quedat traumatitzat. L’única cosa que se li va ocórrer per poder tirar endavant la seva família va ser fer-se passar pel seu difunt germà i així esquivar les restriccions patides per les dones i poder fer feina i dur aliments a la seva família. Ho va fer durant 10 anys.
Ho conta tot en el seu llibre “El secret del meu turbant”. Aquest dimarts ha visitat diversos centres escolars, entre ells l’Institut de Son Ferrer. Els alumnes han pogut conèixer la seva història i fer-li totes les preguntes que han volgut. Un relat que els ha fet pensar molt.
Precisament els joves són l’esperança de Nadia; i és que ella conta la seva història als estudiants perquè assegura que són el futur i que, només ells, podran canviar la situació al seu país.

02/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris