X

Sis setmanes consecutives d’increment de casos Covid a Balears

La situació a les residències és de 4 nous positius actius entre els usuaris i hi ha 5 treballadors amb diagnòstic confirmat i actiu

26/11/2021

Sis setmanes consecutives d’increment de casos Covid a Balears

La Conselleria de Salut i Consum ha informat de 240 casos confirmats de Covid-19 a Balears en les darreres 24 hores, d’un total de 104.820 casos, i de dues noves defuncions. És la sisena setmana consecutiva en què el nombre de casos continua en augment i es registren prop de 1.500 nous casos des de divendres passat. La taxa de positivitat puja al 7 % en l’última jornada, front al 5,26 % del dia anterior.

Aquestes dades es comencen a notar també als hospitals, que tenen ara mateix 99 pacients Covid ingressats a totes les Illes. És pràcticament el doble dels que hi havia fa només 3 setmanes. Tot i això, la pressió assistencial als hospitals no és encara preocupant gràcies a la vacunació, amb el 83% de la població diana amb la pauta completa.

Avui, Salut ha notificat també dues noves defuncions, que corresponen a morts registrades aquest passat setembre, després d’una revisió. El total de defuncions puja ja 1.023 durant la pandèmia.

D’altra banda, la situació a les residències és de 4 nous positius actius entre els usuaris i hi ha 5 treballadors amb diagnòstic confirmat i actiu. Tres dels usuaris positius són de la residència de las Hermanitas de los Pobres i un d’ells està hospitalitzat. I a Menorca, a la residència de gent gran CIME, hi ha un usuari positiu actiu que està hospitalitzat i un treballador que també ha donat positiu.

Quant als treballadors del Servei de Salut hi ha 71 persones positives actives i 117 treballadors que es troben en aïllament.

CASOS NOUS PER SETMANA: 

Al següent gràfic es pot veure que els casos nous per setmana han registrat un increment des del passat 2 d’octubre. L’última setmana en què es va registrar un augment similar va ser el passat 26 de juny, amb 1.168 nous casos, que superava els dos mil en la primera setmana de juliol. El pic més alt es va registrar aquest estiu, el 30 de juliol, amb 6.864 nous casos, i a partir de llavors els nous contagis varen anar minvant fins a arribar a la xifra més baixa aquest passat octubre, amb 318 casos setmanals. Però en les darreres setmanes i sobretot des de l’inici de novembre, els contagis s’estan incrementant.

MENORCA REGISTRA LA INCIDÈNCIA ACUMULADA MÉS ALTA: 

La incidència acumulada a 14 dies per cada 100 mil habitants també va en augment, sobretot a Menorca, que encapçala el rànquing i arriba als 383,7 casos. L’illa continua així i des de fa una setmana en risc alt. La segueixen Mallorca, amb 209 casos, Eivissa, amb 174 casos i Formentera, amb 160 casos. Totes, excepte Formentera, superen la mitjana espanyola que està en els 160 casos per cada 100 mil habitants.

26/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris