X

Menorca entra a Nivell 1 de restriccions amb 322 casos per 100.000 habitants, quasi el doble de la mitjana autonòmica

Durant el cap de setmana també s'ha produït la cinquanta-dosena mort a Menorca d'un pacient amb Covid

22/11/2021

Menorca entra a Nivell 1 de restriccions amb 322 casos per 100.000 habitants, quasi el doble de la mitjana autonòmica

Durant el cap de setmana s’han diagnosticat 54 nous positius a Menorca per Covid; de manera que ara mateix hi ha 298 casos actius a l’illa (23 més que divendres). Un augment que situa la incidència acumulada a catorze dies en 322 casos per 100.000 habitants.

També s’ha produït una nova defunció: la d’un home de vuitanta-vuit anys que estava ingressat a l’UCI. És la cinquanta-dosena mort amb Covid a l’illa, segons els responsables de l’Àrea de salut.

A més a l’hospital hi ha sis persones ingressades, dues a Planta i quatre a l’UCI (una manco que divendres a cadascun d’aquests serveis). L’UCI del Mateu Orfila té una capacitat de set llits, de manera que els seus responsables avaluen diàriament si la pressió hospitalària podria comportar el tancament d’algun quiròfan per tal d’obrir la segona Unitat de Curies Intensives.

Una situació que ha dut al Consell de Govern a decretar aquest dilluns que Menorca passi, un mes després, de Nivell 0 al Nivell 1; un canvi que suposa:

.– L’obligació del passaport Covid per accedir a discoteques i sales de ball

.– La limitació del 75% l’aforament màxim a locals d’oci nocturn, on els clients no podran ballar i només podran consumir asseguts.

.
– Pel que fa a la restauració tampoc es podran col·locar barres al carrer.

.
– Als gimnasos i  les acadèmies de ball torna a ser obligatòria la mascareta. Hi haurà un màxim de trenta persones en entrenament en esports de camp, vint en esports de pista i deu en esports de contacte.

.– La cabuda màxima d’establiments culturals serà del 80% en interiors, sempre que no siguin teatres ni auditoris ni cinemes, on es permet el 100% de l’aforament.

.
– Pel que fa a esdeveniments culturals (com concerts) i esportius, no es permeten més de 1.000 persones dempeus.

Aquestes mesures restrictives se sumen a les ja anunciades el dijous passat per l’Àrea de Salut de Menorca que limita l’horari i els accessos dels acompanyants a l’hospital Mateu Orfila. A partir d’ara, l’horari de visites és de dilluns a diumenge de 12 a 2 hores i de 18 a 20 hores, només hi podrà haver un acompanyant per dia i s’estableix l’obligatorietat d’utilitzar màscara quirúrgica o FFP2.

Un increment de restriccions que els empresaris de Menorca han rebut amb desànim.

22/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris