X

Alemanya imposarà la vacunació obligatòria contra la COVID-19 a partir del febrer

Enduriran les restriccions per als no vacunats davant l'increment de casos

02/12/2021

Alemanya imposarà la vacunació obligatòria contra la COVID-19 a partir del febrer

La virulència de la quarta onada i el volum de població sense vacunar han obligat el Govern alemany a incrementar les mesures per frenar la Covid-19. Els dos partits majoritaris, els conservadors i socialdemòcrates, han acordat que a partir del febrer la vacunació serà obligatòria. A més, i de manera immediata, s’incrementen a tot el país les restriccions per als no vacunats, que no podran mantenir contactes socials fora del seu nucli familiar o grup de convivència. Tampoc no podran participar en activitats d’oci ni comprar en comerços no essencials.

El canceller alemany electe, Olaf Scholz, ha argumentat que “aquestes restriccions són raonables perquè tothom té la capacitat de canviar la seva situació vacunant-se”. A més, ha afegit que “hi ha prou vacunes disponibles i tothom podria haver-ho fet fa molt de temps”.

Per la seva banda, la cancellera en funcions, Angel Merkel, ha subratle que es tracta “d’un acte de solidaritat nacional per aconseguir taxes d’infecció més baixes i treure una mica de càrrega al sistema sanitari”.

També han acordat que a les escoles la mascareta tornarà a ser obligatòria, i l’oci nocturn haurà de romandre tancat quan la incidència del virus superi els 350 casos per cada 100.000 habitants.

Mesures que troben encertades la majoria d’alemanys que hem trobat avui a l’aeroport de Palma.

Alemanya és un dels països de la Unió Europea amb menys població vacunada. Just un 68,8 per cent du la pauta completa. Des de fa setmanes els contagis estan disparats, i la incidència a 7 dies se situa en 439 casos per cada 100.000 habitants.

02/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris