X

Un de cada quatre nins de les Illes és obès, un problema agreujat per la pandèmia

El darrer estudi estatal apunta que els infants van engreixar de mitjana entre 3 i 4 quilos durant el tancament

07/12/2021

Un de cada quatre nins de les Illes és obès, un problema agreujat per la pandèmia

La pandèmia ha agreujat l’obesitat infantil. Un estudi estatal apunta que, de mitjana, la població infantil ha engreixat entre 3 i 4 quilos pel sedentarisme i l’excés de greixos consumits durant el confinament. Parlem d’una malaltia que pateix un de cada quatre infants d’entre zero i 14 anys a les Balears. Així ho reflecteix el darrer informe que va analitzar la situació a la comunitat, abans de la crisi sanitària. Unes xifres que els experts, apunten, han augmentat, també entre els adolescents, per les restriccions i el confinament.

Els metges adverteixen que això tindrà repercussions importants i derivarà, en molts de casos, en diabetis, hipertensió, problemes cardiovasculars i de motricitat. Segons els especialistes, un 80 % dels infants amb sobrepès es convertiran en adults obesos. Una problemàtica que té més incidència en les famílies de poder adquisitiu baix. “A les consultes donem, entre cometes, missatges culpabilitzadors: el nin ha de menjar 5 peces de fruita i verdura al dia… però és que igual no pot. La fruita és cara si ho comparem amb els aliments ultra processats. S’ha de fer feina amb molta xara, però tenint en compte que no tothom és igual”, explica Catalina Núñez, pediatra i tècnica de salut de la conselleria, a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

En aquest sentit, Manuel Moñino, president del Col·legi de Nutricionistes de les Balears, valora positivament les beques menjador, però les considera insuficients. “La clau és que les famílies amb dificultats econòmiques tenguin un accés fàcil, ràpid i efectiu a les beques menjador, per assegurar que aquests nins tenguin accés a una alimentació saludable. Hi ha altres iniciatives com l’entrega de fruita gratuïta…”, diu Moñino.

07/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris