X

Caterina Amengual, ambientòloga: “El volcà de La Palma fa por; no és el mateix que veure-lo per la tele”

El volcà de La Palma té 50 anys de retorn, l'última erupció havia estat el 1971. "Els humans frisam massa, hem de saber anar amb els ritmes de la natura", afirma Amengual

09/12/2021

Caterina Amengual, ambientòloga: “El volcà de La Palma fa por; no és el mateix que veure-lo per la tele”

Caterina Amengual és una ambientòloga mallorquina que ha visitat durant cinc dies l’illa de La Palma. “L’experiència és molt forta i fa por. Una cosa és veure-ho amb imatges i l’altra és ser allà, amb el renou, els gasos sulfurosos, les cendres. També vam viure un parell de terratrèmols de baixa intensitat, tremors… Impressiona”, explica al progrma ‘Méteo’ d’IB3 Televisió.

“És dur, però a la vegada un volcà és atractiu. És pura força de la terra, te’l quedes mirant com et quedes mirant el foc, que durant una estona et passa el temps i dius ‘no sé què he fet’. La gent estava hores mirant el con volcànic. A la vegada vius la por i la fascinació”, recorda Amengual.

Cinc dies ha estat la Caterina a La Palma, veient la feina dels geòlegs, però també ajudant els qui ho han perdut tot. Cinc dies en què la seva càmera fotogràfica ha captat moments com els que veiem en el vídeo.

“La natura s’expressa ara com s’ha expressat sempre, mitjançant els processos geològics i els processos naturals. El que hem de tenir nosaltres és l’habilitat d’entendre’ls. En aquest cas, es tracta d’una zona volcànica que nosaltres havíem ocupat, el volcà hi era abans. És com les zones inundables, que també tenim tendència a ocupar-les, però l’aigua hi era abans”, diu en al·lusió a les inundacions com les de Mallorca.

“El volcà de La Palma té 50 anys de retorn. Cada cinquanta anys, aproximadament, té una erupció. És una qüestió d’atzar que surti més endavant o més endarrere, però aquesta vegada ha estat exacta, just 50 anys. L’última erupció havia estat el 1971. Els humans frisam massa, hem de saber anar amb els ritmes de la natura i respectar els espais que la natura vol”, assegura.

09/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris