X

Els experts animen la societat menorquina a aprofitar el creixent impacte de l’art contemporani per ser protagonista

Experts, gestors i indústries artístiques debaten a Alaior en la Primera jornada sobre art contemporani

12/12/2021

Els experts animen la societat menorquina a aprofitar el creixent impacte de l’art contemporani per ser protagonista

La societat menorquina ha de saber aprofitar el creixent impacte de l’art contemporani en la cultura i l’economia de l’illa per reclamar el seu paper protagonista. És l’opinió dels experts -artistes, gestors d’art, i representants d’indústries artístiques i formatives-, que s’han reunit a Alaior en el marc de la Primera Jornada sobre art contemporani organitzada per l’Institut Menorquí d’Estudis.

Els menorquins tenen davant seu l’oportunitat d’aprofitar al seu favor les sinergíes creades per l’actual ecosistema de les arts contemporànies a l’illa, caracteritzat pel desembarcament de diferents iniciatives privades o publicoprivades, que han obert el debat sobre l’impacte de l’art en la cultura, l’economia i la societat de l’illa. Entre els reptes… millorar la professionalització del sector…

Projectes com el de Hauser&Wirth a Maó han col·locat Menorca en el mapa de l’art mundial. Més enllà de la capacitat de l’art contemporani per atreure turisme i especulació immobiliària, els experts creuen, però, que ha arribat el moment de dur a terme veritables polítiques culturals i destinar més recursos a la creació artística.

12/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris