X

‘Materia Prima’: una reflexió sobre l’experiència traumàtica d’una agressió sexual

Una exposició de Laurie Pearsall que es pot visitar a la galeria MA Arte Contemporáneo fins al 22 d'abril

16/04/2022

‘Materia Prima’: una reflexió sobre l’experiència traumàtica d’una agressió sexual

Laurie Pearsall tan sols tenia 21 anys quan va patir una violació. Ara, als 50, ha decidit reflexionar sobre aquest fet després d’amagar l’agressió durant 25 anys, una reflexió que arriba en forma d’escultures i fotografies. Tal com explica l’autora, ha plasmat a través de metàfores “l’experiència de sofrir un trauma sexual i altres traumes, però també la lluita amb la societat com familiars o el sistema judicial” de tal manera que ha acabat confeccionant “obres catàrtiques”.

L’artista ha canalitzat tot el seu dolor dins aquestes peces, on es comença per l’adolescència de l’autora i passa per les diferents fases d’una dona que pateix violència de gènere. “Convertir una experiència lletja en quelcom amb bellesa és molt important per alliberar-me”, detalla Pearsall.

Tota l’obra té referències a la seva experiència i s’utilitzen materials molt personals, com els fulls dels seus diaris i la narració del seu trauma. Però la finalitat d’aquesta exposició és ajudar altres víctimes perquè l’artista diu entendre per què les persones guarden els secrets, però també sap que no es cura, el dolor cou i resulta “verinós”.

L’artista ha estat quatre anys preparant aquesta exposició, que es pot veure a la galeria MA Arte Contemporáneo fins al 22 d’abril.

16/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris