X

Noves instal·lacions a Son Tous per donar resposta a les arribades massives de migrants irregulars

Podran romandre custodiats per la Policia durant un temps màxim de 72 hores

26/05/2022

Noves instal·lacions a Son Tous per donar resposta a les arribades massives de migrants irregulars

Les noves instal·lacions destinades a l’acollida temporal de migrants, a Son Tous, a Palma, s’han presentat aquest migdia. S’habiliten per donar resposta a les arribades massives de persones en situació irregular i facilitar les feines de les forces de seguretat.

Allà, s’hi allotjaran fins que es dugui a terme el procés de devolució i es trobin detingudes. Es preveu que aquest emplaçament es pugui utilitzar excepcionalment com a ampliació de les dependències policials, en cas que es produeixi l’arribada d’un gran nombre de persones en poques hores i no sigui possible atendre-les en les instal·lacions habituals.


En cinc mesos han arribat a Balears 332 migrants a bord de 24 barques

L’espai de l’antic quarter, ús del qual ha cedit el Govern de les Illes Balears a la Policia Nacional, està essent condicionat amb instal·lacions modul·lars per poder allotjar eventualment persones migrants durant el compliment de la custòdia policial, sempre que se superi la capacitat d’aforament a la resta de dependències.

Es tracta d’un equipament proporcionat pel Ministeri d’Interior amb capacitat per al voltant de 150 persones. Els migrants irregulars podran romandre custodiats per la Policia durant un temps màxim de 72 hores, fins a l’obertura del corresponent expedient de devolució. Una vegada que sigui obert, passen a disposició judicial per a decidir el seu ingrés a un CIE o bé quedin en llibertat.

26/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris