X

La quarta dosi contra la Covid per als majors arribarà quan hi hagi vacunes adaptades a les noves variants

La pressió hospitalària ha augmentat la darrera setmana a les Illes Balears

02/06/2022

La quarta dosi contra la Covid per als majors arribarà quan hi hagi vacunes adaptades a les noves variants

La ministra de sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que tot apunta que serà necessària una quarta dosi contra la covid en els majors de 80 anys i a les residències. Però diu que es farà amb vacunes actualitzades a les noves variants.

Així s’ha pronunciat durant una compareixença a petició pròpia davant la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats per informar sobre les accions dutes a terme per fer front a la Covid-19 i al nou sistema de vigilància i control després de la fase aguda de la pandèmia.

“Les persones expertes i la Comissió de Salut Pública creuen que, tot i que serà necessari administrar una segona dosis de reforç, tot apunta que s’haurà d’establir el moment més apropiat segons la situació epidemiològica, essent altament probable amb l’arribada de les vacunes adaptades a les noves variants“, ha explicat la ministra.

Aquesta és la “darrera proposta” que han fet els assessors de Sanitat. De moment, la segona dosi de reforç només s’administra a població inclosa en el grup 7 de l’Estratègia de Vacunació, com alguns malalts de càncer, trasplantats, majors de 40 amb síndrome de Down o que prenen fàrmacs immunodepresors.

Covid a les Illes Balears

En la darrera setmana ha augmentat la pressió hospitalària per Covid a les llles. Els hospitals atenen 123 persones a planta, són 11 més que la setmana passada. En canvi, a les UCIS hi ha 9 malalts de coronavirus, 2 manco que ara fa set dies. A Mallorca, hi ha 103 malalts hospitalitzats a planta, 7 a cures intensives; 20 a Eivissa, 18 a planta i dos més a l’UCI i a Menorca només n’hi ha dos a planta. I també s’ha actualitzat la xifra de morts, amb, malauradament, 4 noves defuncions. D’aquestes, 3 han estat durant els darrers dies.

02/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris