X

Coincideixen quatre creuers al port de Palma, en un dels 18 dies d’excepció de la moratòria

Els carrers de Palma s'han omplert de turistes i hi ha hagut aglomeracions

05/08/2022

Coincideixen quatre creuers al port de Palma, en un dels 18 dies d’excepció de la moratòria

Aquesta imatge és del port de Palma d’avui dematí. Hi han coincidit quatre creuers de més de 300 metres d’eslora amb uns 12.000 passatgers. Això, ha causat que el centre de Ciutat hagi estat molt concorregut durant la jornada. No és un fet habitual. Però aquest divendres és un dels 18 dies en els quals més de tres grans creuers poden atracar a Palma, tal com acordaren el Govern i les navilieres.

La moratòria

L’acord té una vigència de cinc anys i limita la presència de tres creuers al port de Palma, amb l’excepció d’enguany que preveu 18 dies perquè en puguin coincidir més de tres. La moratòria, a més, dona prioritat als creuers que tenguin base a la ciutat i els que facin almanco 10 escales cada any.

El memoràndum estableix que tindran prioritat en l’ordre d’atracament les embarcacions que no emetin gasos contaminants, les propulsades amb gas i les que puguin connectar-se a la xarxa elèctrica de terra. També estableix que les navilieres promouran les excursions amb operadors locals i les que siguin fora de Palma.

Palma és la primera destinació de l’estat espanyol que limita les arribades de creuers i la segona de tota la Mediterrània.


La plataforma contra els megacreuers critica que la moratòria no estigui inclosa en el pla estratègic


Autoritat Portuària accepta la moratòria de creuers a Palma per al 2022

05/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris