economia

Autoritat Portuària accepta la moratòria de creuers a Palma per al 2022

No es reservarà cap amarrament a partir de gener de 2022 mentre es prepara una proposta de limitació que s'està negociant amb les navilieres

Autoritat+Portu%C3%A0ria+accepta+la+morat%C3%B2ria+de+creuers+a+Palma+per+al+2022

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària ha acceptat aquest dimecres la moratòria de previsions de creuers a Palma per al 2022 tal i com va demanar ahir el Govern. D’aquesta manera, no s’acceptarà cap reserva d’amarraments per a creuers a partir de l’1 de gener de 2022 mentre es prepara una proposta de limitació que s’està negociant amb les navilieres. Un document que inclourà posar un màxim al nombre d’escales de vaixells en els mesos de major activitat i limitar el volum de creueristes per jornada amb l’objectiu d’evitar la massificació. La proposta estarà enllestida en pocs mesos i també inclourà criteris medi ambientals per a les navilieres.

Un 23% més de creueristes en cinc anys

Tal com va avançar IB3 Notícies, l’esborrany del Pla Estratègic 2020-2027 de l’Autoritat Portuària preveu que a les Balears augmentaran un 23% els creueristes en cinc anys, però que això no implica ampliar el port de Palma. Tot el contrari, afirmen que treballen per redistribuir l’arribada de creuers entre tots els ports balears i que siguin de dimensions més reduïdes.

Previsió de creuers al port de Palma el 2020

Dels 365 dies d’enguany, segons els càlculs d’Autoritat Portuària, en el port de Palma coincidiran cap, 1 o 2 creuers durant la gran majoria de dies, 286. Durant el 19 per cent dels dies hi haurà 3 o 4 creuers i durant 10 dies a l’any coincidiran 5 o més vaixells essent el 10 d’octubre la jornada amb més creuers amb 7.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El 76% de les reclamacions a les Illes durant l’Estat d’Alarma són per cancel.lacions i viatges

Consum rep 113 reclamacions, la majoria perquè les companyies no volen tornar els diners al passatge

La Conselleria d’Alimentació destaca la baixada del preu de xot

Baixa prop d'un 9% el preu de la carn de xot respecte a la Pasqua de l'any passat i un...

Una Setmana Santa com mai s’havia vist a les zones turístiques

Amb les platges buides i els hotels tancats, la incertesa sobre la temporada és total

El Govern prepara un pla de desconfinament

L'executiu fa una crida a extremar les mesures de protecció dels treballadors que reprendran l'activitat a partir de dia 11