X

Baixa un 0,15 % la demanda de llum després d’entrar en vigor les mesures d’estalvi energètic

Són dades provisionals de Red Elèctrica entre dimarts i dimecres

11/08/2022

Baixa un 0,15 %25 la demanda de llum després d’entrar en vigor les mesures d’estalvi energètic

Seguiment desigual de la primera nit amb l’obligació d’apagar els llums dels aparadors a partir de les 10 del vespre. Molts comerços han deixat les vitrines a les fosques, però d’altres no han complit amb el nou decret d’estalvi energètic i han mantingut l’enllumenat durant tota la nit.

Segons ha pogut comprovar IB3 Ràdio aquest dijous dematí a indrets de Palma, com Jaume III i el passeig del Born, dos dels carrers més comercials de Ciutat, la majoria de botigues tenien els aparadors apagats, tot i que hi havia excepcions. A més, en alguns hi havia els aparadors apagats, però els llums interiors encesos. En tot cas, el sol ha sortit a les 6:56 i fins llavors, els més matiners comentaven que no havien notat canvis en la fisonomia de Ciutat amb l’apagada de llums en els aparadors.

Segons dades provisionals de Red Eléctrica, la demanda de llum es va reduir un 0,15% entre dimarts i dimecres, abans i després d’entrar en vigor la norma. A banda de l’opinió sobre aquesta mesura, també s’ha suscitat una altra preocupació al carrer que fa referència a la seguretat en els carrers.

Pel que fa als edificis emblemàtics de Palma sí que estaven apagats, com per exemple Cort (tot i que més tard de les 22.00 hores per una errada en la programació), la LlotjaConsolat de Mar, tot i que alguns decoratius del Baluard al passeig de Sagrera estaven encesos. Delegació del Govern espanyol a les Illes ha hagut d’enviar un comunicat per explicar que l’enllumenat de l’edifici que acull aquesta institució sí que es va apagar però més tard de les 22.00 hores per un problema en el temporitzador. Finalment l’apagada es va dur a terme a les 23.15 hores.

A banda d’aquesta mesura, una altra que es percep de primera mà és el límit de temperatura als edificis públics, grans magatzems i botigues. Dimecres horabaixa, durant les primeres hores d’aplicació de la norma, IB3 Ràdio va comprovar que no es compleix a tots els negocis. Aquests, curiosament, són les grans marques de complements que mantenen la tècnica comercial de “porta oberta”, una situació que els clients confirmaven.

La diferència entre locals que compleixen i els que no és evident i se situa entre els 3 i 4 graus de diferència. A l’Estació Intermodal de Palma també s’ha canviat la temperatura de l’aire condicionat i, tot i el trànsit habitual, els usuaris no notaven la diferència.

11/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris