X

Més d’un centenar de docents interins es manifesten a Palma per exigir solucions al Govern

Reclamen el reconeixement de la insularitat, una solució per als docents de FP i PT acomiadats i que els processos d'estabilització es facin per illes

31/01/2023

Més d’un centenar de docents interins es manifesten a Palma per exigir solucions al Govern

Més d’un centenar de docents interins de Mallorca s’han concentrat aquest dilluns horabaixa a la plaça d’Espanya de Palma per mostrar el desànim i indignació amb les decisions de la Conselleria d’Educació. De dol, vestits de negre, així han volgut denunciar la retallada, segons diuen, dels seus drets laborals.

Una protesta que ha estat convocada via WhatsApp per la “inacció” -diuen- dels sindicats. Reclamen el reconeixement de la insularitat, una solució per als docents de Formació Professional i PT acomiadats i que els processos d’estabilització es facin per illes. També han mostrat el seu rebuig al requisit de presentar-se a oposicions per poder optar a indemnitzacions per temporalitat.

“Demanam que el procés d’estabilització es faci per illes; no té sentit que una persona de Mallorca, amb càrregues familiars, hagi d’anar-se’n a Eivissa o Formentera, fet que suposa pagar un lloguer”, ha recalcat Magda Ferrer, docent interina afectada.

De fet, Ferrer ha qualificat el procés d’estabilització com a “caòtic” i ha assegurat que Educació no els han donat “cap informació”. A més, els manifestants s’han queixat que la Conselleria s’aferri a la idea que tot aquest procediment s’ha de fer així “perquè ve d’Europa”. “És una interpretació de la llei europea, perquè va en contra de la conciliació que ens derivin d’una illa a una altra”, afirmen.

Per part seva, el també docent interí Dani Pons, original de Menorca però amb feina a Mallorca, ha donat suport a les reivindicacions dels seus companys i ha considerat “anticonstitucional” que els obliguin a apuntar-se a unes oposicions d’una altra especialitat que no és la seva: “Que m’expliquin per què he de fer això. A més, a altres comunitats no els han obligat a fer això, només aquí a Balears”.

Igualment, l’exdocent José Luis García ha assenyalat que, com a ell, a 30 docents d’FP, amb “més de 30 anys de servei”, els han posat “al carrer”. “Nosaltres entram amb unes condicions i titulacions antigues, que ara no són les que exigeixen. De la nit al dia, ens diuen que no valem per a la docència”, ha explicat, i ha assenyalat que no poden accedir ni a les places d’interins ni als processos d’estabilització.

31/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris