X

Es compleixen 100 anys des que es començà a excavar el jaciment romà de Pol·lèntia

El Consorci té preparats actes culturals i divulgatius durant tot l'any per celebrar-ho

03/02/2023

Es compleixen 100 anys des que es començà a excavar el jaciment romà de Pol·lèntia

Enguany es compleixen cent anys des que es començà a excavar la ciutat romana de Pol·lèntia. El Consorci ha organitzat actes culturals i de divulgació durant tot l’any. També va presentar el programa a la Fira turística Fitur, per tal de promocionar-la com a una de les ciutats romanes més importants del Mediterrani.

Fa cent anys, els arqueòlegs Gabriel Llabrés i Rafel Isasi començaren a excavar Pol·lèntia de manera metodològica. El jaciment romà ha esdevingut un referent en l’estudi de l’època romana a la Mediterrània. Les campanyes d’excavació que s’hi han fet han permès treure a la llum bona part de la història de Mallorca. I cada estiu, un centenar de voluntaris ajuden en la tasca d’investigació i estudi per recuperar-ne la història.

Per celebrar-ne el centenari, el Consorci ha preparat actes culturals i de divulgació durant tot l’any. A més, s’ha presentat com a projecte estrella a la fira turística Fitur com a reclam turístic. Un dels actes centrals coincidirà amb les campanyes d’excavació d’estiu. S’hi convidaran totes les generacions d’arqueòlegs que s’han format en els seus camps.

Pol·lèntia rep visitants tot l’any i és un atractiu turístic important per a Alcúdia. Els experts demanen que el futur de Pol·lèntia ha d’incloure un museu propi i un centre d’interpretació.

03/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris