X

Divisió entre els partits d’esquerra amb vista al 8M

Unides Podem assistirà a la manifestació Transfeminista, mentre que el PSIB-PSOE participarà en la del Moviment Feminista de Mallorca

06/03/2023

Divisió entre els partits d’esquerra amb vista al 8M

Per primera vegada des del 2018 s’han convocat a Palma dues manifestacions amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Igual que ha passat a escala nacional, l’anomenada llei trans ha causat l’escissió del moviment feminista. Quan falten dos dies pel 8M, els grups del Pacte han evidenciat divergències també en aquesta qüestió. Unides Podem són els únics que han confirmat que aniran a la concentració de la Coordinadora 8M Transfeminista. En canvi, el Partit Socialista i la resta de formacions, amb l’excepció de Vox, participaran a la marxa impulsada pel Moviment Feminista de Mallorca. Per la seva banda, Més per Mallorca diu que dona suport a les dues mobilitzacions.

La portaveu adjunta d’Unides Podem al Parlament, Esperança Sans, ha assegurat que el moviment “no està dividit, sinó que hi ha diversitat”. També ha afegit que “l’objectiu és compartit: defensar els drets de les dones”. El portaveu de Més per Mallorca, Josep Ferrà, considera que falta “diàleg i debat per resoldre una qüestió difícil”. Ferrà ha conclòs que “espera que en el futur, el moviment pugui confluir en una sola manifestació”. Els socialistes han tret ferro de l’assumpte. La portaveu adjunta a la cambra, Sílvia Cano, ha defensat que hi hagi dues convocatòries “igual que el primer de maig”.

Per contra, El Pi i Ciutadans han criticat que alguns partits intentin capitalitzar les reivindicacions de les dones amb una finalitat electoralista. Les dues formacions demanen unitat per reclamar la igualtat de les dones.

06/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris