X

Es tenen ja els primers resultats de Coastsnap

La platja de s'Amarador ha crescut 10 metres des del juliol, que és quan es va instal·lar aquest sistema

16/03/2023

Es tenen ja els primers resultats de Coastsnap

Fa uns mesos, vos parlàvem de la instal·lació, a dues platges, del sistema col·laboratiu CoastSnap. Els visitants troben una instal·lació des d’on poden fer una fotografia de la platja, amb les fotografies que s’envien s’analitza la línia de costa. Els dos arenals on es troba són s’Amarador i es Trenc. Nosaltres hem parlat amb la responsable d’aquest monitoratge, Àngels Fernández del SOCIB, que ens conta els primers resultats de què disposen.

Han rebut moltes fotografies, més d’un centenar, i amb una tècnica acurada les han ajustat a l’escenari geogràfic real. La platja de s’Amarador ha crescut 10 metres des del juliol que es va instal·lar aquest sistema.

Un sistema, el de fer fotografies per analitzar la línia de platja, que ha estat rebut amb èxit per la societat.

La platja des Trenc, a Campos, és una de les altres que també estudien, tot i que encara no en tenen els resultats. De moment, els científics tenen clar que la protecció del sistema dunar és clau per a la supervivència de les platges.

Els dos arenals on es troba són la platja de S’Amarador, al Parc natural de Mondragó, i la platja d’Es Trenc (entrada des de Ses Covetes), al Parc natural marítimoterrestre Es Trenc – Salobrar de Campos, dependents de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat, de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears.

16/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris