X

Els pacients de diabetis tipus 2 que prenguin insulina ja poden controlar els seus nivells de glucosa a través del sistema de monitoratge de l’IB-Salut

Fins ara, només els diabètics de tipus 1 podien accedir de franc en aquesta tecnologia

19/03/2023

Els pacients de diabetis tipus 2 que prenguin insulina ja poden controlar els seus nivells de glucosa a través del sistema de monitoratge de l’IB-Salut

Controlar la pujada o la baixada dels nivells de glucosa a través d’un clic ja és possible per als pacients de diabetis de tipus 2. Una notícia que celebren les associacions de persones amb diabetis. “Hem passat de la nit al dia. Ara podem tenir tots els valors del nivell de sucre a la sang en tot moment”, assegurala presdenta d’ADIBA, Cati Taberner.

Fins ara, el control de la glucosa el feien a través de punxades d’agulla al dit. Manuela, pacient de diabetis tipus 2, explica que el nou sistema permet que el pacient tengui més autonomia i pugui prendre les decisions més convenients sobre el seu tractament. “Abans t’havies de revisar els capil·lars constantment i posar-te les mateixes dosis d’insulina tenguesis els nivells que tenguesis”, explica Manuela.

Aquest sistema garanteix una millora en el seguiment i el tractament de la diabetis. A més, l’aplicació deriva de manera automàtica els informes als metges de cada pacient. “Els metges podem accedir a les gràfiques directament des dels hospitals. Això ens permet fer consultes de telemedicina i evita l’abscentisme laboral o peresonal dels pacients”, segons l’endocrina Francisca Vich Sastre.

Els diabètics de tipus 2 que prenguin insulina ja poden demanar el seu sistema de monitoratge als centres de salut.

19/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris