societat

A Balears hi ha registrades més de 140 sales de joc i d’apostes

44 joves d'entre 19 i 25 anys figuren a una llista d'autoexclosos que els impedeix l'entrada en aquestes sales i a web de joc en línia


Només a Palma hi ha registrades 65 sales de joc i 5 establiments exclusivament d’apostes. La sensació és que cada vegada hi ha més negocis d’aquest tipus a les Illes, el cert és que des de 2017 la xifra es manté al voltant dels 148 locals actuals. Això sí, ara n’hi ha més que fa 4 anys.

Segons la normativa actual, la distància entre sales de joc ha de ser d’almanco 500 metres en el cas de Palma i de 250 metres, a la resta de municipi. A més, s’estableix que no pot haver-n’hi cap a 100 metres d’un centre educatiu.

De fet, per evitar l’entrada de menors a sales de joc i dels anomenats autoprohibits, a partir del 18 de novembre, amb l’entrada en vigor del decret de salons, aquests establiments, com ja fan Bingos i Casinos, hauran d’incorporar un control d’accés a l’entrada del local.

Els autoprohibits són actualment 642 a les Balears. Enguany se n’han inscrit una desena. Són persones que d’una manera voluntària han decidit donar-se d’alta a un registre que els impedeix l’entrada a sales i webs de joc i apostes en línia.

44 joves d’entre 19 i 25 anys figuren en aquesta llista d’autoexclosos. De fet, és el perfil d’edat que demanen un tractament contra la ludopatia i que accedeixen als jocs d’atzar empesos en gran mesura per la publicitat.

La patronal considera que la visibilitat publicitària tan cridanera de les cases d’apostes s’ha de reduir i que la publicitat de joc en línia no ajuda el sector.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La percussió omple de ritme el centre d’Inca

Aquesta activitat posa en valor la importància de la música i els beneficis que pot generar la musicoteràpia en les persones

La Policia Local de Palma duu a terme 49 actuacions per lluitar contra els grafits

Enguany han duit a terme un total de 49 actuacions contra les pintades a Ciutat

Finalitza el Servei de Socorrisme a Santa Eulària des Riu

Acabava el dia 15 d'octubre, però s'ha prorrogat fins avui, després que el sector hoteler anunciés un repunt de reserves...

37 carreteres tallades per mor de la curs ciclista Mallorca 312

A la Mallorca 312 d'enguany hi han participat uns 4.500 ciclistes, la meitat que en l'anterior edició