societat

A Balears hi ha registrades més de 140 sales de joc i d’apostes

44 joves d'entre 19 i 25 anys figuren a una llista d'autoexclosos que els impedeix l'entrada en aquestes sales i a web de joc en línia

A+Balears+hi+ha+registrades+m%C3%A9s+de+140+sales+de+joc+i+d%27apostes

EFE


Només a Palma hi ha registrades 65 sales de joc i 5 establiments exclusivament d’apostes. La sensació és que cada vegada hi ha més negocis d’aquest tipus a les Illes, el cert és que des de 2017 la xifra es manté al voltant dels 148 locals actuals. Això sí, ara n’hi ha més que fa 4 anys.

Segons la normativa actual, la distància entre sales de joc ha de ser d’almanco 500 metres en el cas de Palma i de 250 metres, a la resta de municipi. A més, s’estableix que no pot haver-n’hi cap a 100 metres d’un centre educatiu.

De fet, per evitar l’entrada de menors a sales de joc i dels anomenats autoprohibits, a partir del 18 de novembre, amb l’entrada en vigor del decret de salons, aquests establiments, com ja fan Bingos i Casinos, hauran d’incorporar un control d’accés a l’entrada del local.

Els autoprohibits són actualment 642 a les Balears. Enguany se n’han inscrit una desena. Són persones que d’una manera voluntària han decidit donar-se d’alta a un registre que els impedeix l’entrada a sales i webs de joc i apostes en línia.

44 joves d’entre 19 i 25 anys figuren en aquesta llista d’autoexclosos. De fet, és el perfil d’edat que demanen un tractament contra la ludopatia i que accedeixen als jocs d’atzar empesos en gran mesura per la publicitat.

La patronal considera que la visibilitat publicitària tan cridanera de les cases d’apostes s’ha de reduir i que la publicitat de joc en línia no ajuda el sector.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

L’exinspector de blanqueig de la policia nega haver filtrat informes del cas Cursach

Tres agents de blanqueig han declarat com a investigats davant els fiscals venguts de Madrid

Autoritat Portuària subhasta per 153 euros el vaixell incendiat al port de Maó el 2011

La primera oferta per a l'Aristima va ser de 600.000 euros i desballestar-lo costava 25.000

PIME promou el ‘Tax Free’ per estimular les vendes dels britànics als comerços de Menorca

Consideren que facilitar-los la devolució de l'IVA quan siguin extracomunitaris serà un bon reclam comercial

El GOB avisa: el nou moll de formigó de Cala Corb afecta greument la fauna marina

El projecte, pressupostat en gairebé 2 milions d'euros, preveia inicialment que l'estructura fos de llenya