X

A Espanya hi ha 100 focus actius de coronavirus

S'han detectat brots en 15 de les 17 comunitats autònomes

13/07/2020

A Espanya hi ha 100 focus actius de coronavirus

Ja són 100 els focus de coronavirus actius a Espanya. S’han detectat brots en 15 de les 17 comunitats autònomes excepte a La Rioja i Astúries, i a Ceuta i Melilla. Sanitat ha fet una crida a la prudència per aturar els repunts que hi ha hagut des que va acabar l’estat d’alarma el passat 21 de juny.

El brot de la comarca del Segrià continua essent el que més preocupa, ja que ha obligat a confinar més de 200.000 persones a la zona i després a l’aïllament domiciliari de la població de vuit municipis de la comarca, entre ells la capital provincial, Lleida, una decisió que la Justícia ha denegat i per la qual el Govern de Catalunya, diu, lluitarà. La Generalitat ha afirmat que aprovarà per decret llei el confinament. A causa dels focus encara actius, s’han comptabilitzat més de 3.300 contagis i hi ha un mort a Lleida.

A Sevilla han tancat una zona de platja per un cas positiu de coronavirus i a Màlaga, un campament pel mateix motiu. A més, a Almeria n’han detectat un cas positiu entre els temporers. La situació preocupa i molt, de fet, el Govern central no descarta tornar al confinament general si la situació s’agreuja en les pròximes setmanes.

Andalusia és la comunitat amb més brots per coronavirus, 22 en total, i prop de 400 casos positius. A Galícia, la segona comunitat amb més persones confinades després de Catalunya, ara hi ha dos focus actius i 185 casos positius: un a la Corunya i un altre a la comarca d’A Mariña, a Lugo, on es va decidir confinar unes 70.000 persones.

13/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT