societat

A finals d’octubre s’estrenen els nous límits de velocitat a Palma

Al 90 per cent dels carrers s'haurà de circular a manco de 30km/h

A+finals+d%27octubre+s%27estrenen+els+nous+l%C3%ADmits+de+velocitat+a+Palma

A partir de finals d’octubre, s’haurà de circular a 30 quilòmetres per hora al 90 per cent de carrers de Palma. L’Ajuntament ha definit el llistat de 190 carrers en què es podrà circular per sobre d’aquesta velocitat. En concret, a un màxim de 40 o 50 quilòmetres l’hora. El consistori pretén així avançar cap a un nou model de mobilitat més segura i sostenible.

Palma es convertirà aviat en una Ciutat 30, cosa que ha obligat a revisar les velocitats permeses als 2.700 carrers que conformen la xarxa viària. Del total de carrers, només n’hi haurà 190 on la velocitat permesa serà major als 30 quilòmetres hora, però cap d’ells superarà els 50 quilòmetres hora. Al mapa inserit damunt aquestes línies, són els assenyalats en verd.

On es podrà fer més via al centre de la ciutat serà als carrers que veim en vermell, és a dir, les Avingudes des de la costa del gas fins a la plaça des Fortí, el tram del passeig de Sagrera fins a l’avinguda Argentina, un tram del camí de Jesús i a Alfons el Magnànim. Si no veis senyalització específica, la velocitat màxima serà de 30, en aquest mapa estan en blanc.

D’aquesta manera, Mobilitat abaixarà la velocitat màxima a 55 carrers, afectant un total de 38 quilòmetres d’asfalt. El carrer que més notarà la davallada serà el Camí de las Maravillas, a s’Arenal, que passa de 70 a 40. Aquests canvis permetran, segons l’Ajuntament, reforçar la seguretat viària i l’avanç cap a altres modalitats de mobilitat com la bici, el patinet i el transport públic, en detriment del cotxe. La primera fase, que ja està en marxa, és una campanya informativa i s’ha previst instal·lar tres nous radars de control de velocitat que s’afegiran als sis fixos existents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un pelicà jove viu des de dissabte a l’albufera des Grau

És la primera vegada que un exemplar d'aquesta espècie tan estranya en aquestes latituds, passa uns dies pescant a Menorca

L’Ajuntament de Ciutadella pagarà prop de 600.000 euros al Club Voleibol Ciutadella

El consistori haurà d'abonar els 60.000 euros anuals compromesos pel govern del PP i que l'administració va deixar de pagar...

Menorca actua als trams més inaccessibles del Camí de Cavalls per evitar-ne la degradació

S'han empedrat 53 metres entre la finca pública d'Alforí de Dalt i la platja d'Es Alocs

Greenpeace denuncia Ecoembes l’empresa que gestiona el reciclatge d’envasos a tot l’Estat

L'informe de l'ONG treu a la llum un abocador de plàstics i vidres de Felanitx, com a exemple de mala...