A la final per la porta gran

El Mallorca Palma Futsal supera el Benfica en una semifinal emocionant

05/05/2023

20

Primera participació del Mallorca Palma Futsal a la Champions i primera final per a l’equip d’Antonio Vadillo. En un partit emocionant, els mallorquins han guanyat el Benfica per 4 a 3 i ara s’enfrontaran a l’Sporting de Portugal per conquerir el màxim títol continental. L’inici del partit ha estat elèctric i ja al primer minut Cainan és objecte de penal. Tayebi és l’encarregat d’executar la pena màxima i l’iranià no falla. El Benfica intenta respondre per mitjà d’Arthur, però el millor home dels portuguesos topa amb una bona intervenció de Luan Muller. El Mallorca Palma Futsal es mostra intens i un poc accelerat, però una bona jugada al minut 5 suposa el 2 a 0. Marlon veu la posició de Cleber i aquest la posa al segon pal, on compareix Mancuso, que només ha d’empènyer. El segon gol fa mal al Benfica, però l’esperona per posar setge a la porteria mallorquina. Muller intervé en fins a quatre ocasions per evitar el gol portuguès. Quan pitjor ho passava l’equip de Vadillo ha arribat la reacció en forma de gol al minut 18. Anem per parts. Marlon salva damunt la línia de gol i el Palma munta un contraatac conduït de manera magistral per Rivillos. El madrileny la deixa per Tayebi, que supera el porter. Just un minut després el Benfica retalla distàncies gràcies a Chishkala amb un potent xut després de rebre a banda esquerra.

El segon temps també ha començat amb un ritme trepidant. Al primer minut de joc el porter del Benfica fa el 3 a 2. Leo Gugiel li pega pràcticament des del mig del camp i la pilota passa entre les cames de Luan Muller. Poc li dura l’alegria al Benfica perquè un minut després arriba el 4 a 2. Tayebi veu la posició de Cainan i el brasiler resol amb qualitat i amb l’exterior del peu davant la sortida del porter. Al minut 25 els portuguesos es tornen a atracar al marcador. Ara és Gonçalo qui l’envia al fons de la xarxa, la pilota passa novament entre les cames de Luan Muller. D’aquí i fins al final el marcador no s’ha mogut, però el partit ha estat una muntanya russa d’emocions. Rocha ha vist la vermella per una colzada a Marlon. Les ocasions d’un equip i l’altre s’han succeït. Eloy Rojas fins i tot ha topat amb el pal i Muller ha salvat en un grapat d’ocasions l’empat a 4.  Quan el Palma es preparava per celebrar el pas a la gran final ha arribat un ensurt de dimensions bíbliques. Només quedaven 5 dècimes i el Benfica ha marcat…  Tots els fantasmes del Palma han comparegut damunt la pista negra del Velòdrom Illes Balears. El Palma ha demanat la revisió i els àrbitres han anul·lat el gol perquè ha estat fora de temps. Llavors sí que el Mallorca Palma Futsal i tot el Velòdrom Illes Balears han esclatat d’alegria. L’equip d’Antonio Vadillo és a la finalíssima de la Champions de diumenge contra l’Sporting de Portugal. Serà a les vuit del vespre, amb IB3 com a testimoni. El primer títol de la història del club mallorquí és a un partit.