X

Més de 80 salvaments a Son Bou, i encara queda temporada

Els socorristes de les platges denuncien que la majoria de les actuacions es deuen a imprudències dels banyistes, que no fan cas de les banderes de perill

14/09/2022

Més de 80 salvaments a Son Bou, i encara queda temporada

Cristina Tomás

A Menorca els socorristes de la platja de Son Bou, a Alaior, han fet aquesta temporada més de 80 salvaments. Una xifra molt alta, tant com el nombre d’usuaris d’aquesta platja que ja duu gairebé 700.000 visitants des del mes de maig, i que en massa ocasions no fan cas de les banderes d’avís de perill.

Enguany ja s’ha superat la xifra de rescats de l’any passat i encara queda un mes i mig per acabar la temporada. Jesús Soriano, supervisor dels socorristes de Son Bou, explica que han fet més de 80 actuacions en les quals la vida de la persona perillava. Uns balanços positius, segons l’Ajuntament, si es té en compte que és una de les platges més obertes i perilloses de l’illa -per mor dels corrents marins- i amb major afluència de visitants. Des que va començar l’estiu han passat per aquí devers 657.000 persones.

Però els socorristes també han tingut altres actuacions. Les més freqüents: cops de calor -fins a una vintena al dia- i picades de peixos aranya i de meduses -fins a 150 en un dia de bandera vermella. El servei de salvament insisteix a fer cas de les banderes vermelles i del rètol que demana tenir prevenció.

Ara, ja es nota que ha baixat l’afluència en aquesta platja… tot i així, els socorristes no abaixen la guàrdia… almenys fins dia 31 d’octubre quan acaba el servei.

14/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris