X

A les Illes Balears només hi ha una al·lergòloga a la sanitat pública, quan n’hi hauria d’haver un mínim de tres

L'any passat es va assumir per part dels partits el compromís d'augmentar aquests professionals, que s'ha renovat a les jornades AlergoMenorca d'enguany

10/05/2024

A les Illes Balears només hi ha una al·lergòloga a la sanitat pública, quan n’hi hauria d’haver un mínim de tres

Aquest cap de setmana se celebra l’Alergomenorca 2024, un fòrum per a debatre sobre la situació actual del tractament de les al·lèrgies a les Illes i demanar més implicació política.

Una de cada tres persones al món pateix algun tipus d’al·lèrgia i aquest percentatge augmenta any rere any. La sanitat pública de les Illes Balears només té un especialista en al·lergologia, quan la recomanació de l’OMS és tenir-ne un per cada 50.000 habitants, cosa que suposaria a les Illes tenir-ne 24. L’any passat els partits polítics van prendre el compromís d’augmentar el nombre d’especialistes a tres, l’anomenat pacte Hamilton, per l’espai on es va concebre, l’hotel Hamilton des Castell.

El tema central dels actes d’enguany són les al·lèrgies alimentàries. Els darrers anys s’ha notat un augment en al·lèrgies a una proteïna LTP present a certes fruites i verdures.

En aquest segon fòrum, s’ha renovat el compromís dels grups polítics en augmentar el nombre de professionals d’aquest sector, i ja se n’han oferit dues places més.

10/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris