X

A l’estiu es disparen els atropellaments de fauna silvestre a Menorca

Els eriçons i les aus nocturnes són les principals víctimes de l'impacte dels cotxes

20/09/2023

A l’estiu es disparen els atropellaments de fauna silvestre a Menorca

Clara Elorduy

L’increment de la circulació de vehicles, tant a la carretera com als camins rurals, propi de la temporada alta turística, coincideix amb l’època d’exploració dels animals més joves. Tortugues de terra, petits mamífers i polls d’aus nocturnes són, a l’estiu, víctimes habituals d’atropellaments. La majoria d’aquesta fauna no sobreviu als impactes dels vehicles i és fàcil observar-ne les restes a l’asfalt i marges dels camins.

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre del GOB Menorca ha atès 105 animals ferits per atropellament els darrers 3 anys, principalment tortugues, que son més resistents. Àngela Pons Martí, responsable del servei, explica que se sorprèn de la preocupació dels ciutadans pels animals ferits. Perquè els recullin, a qualsevol punt de l’illa, el Centre té a disposició un telèfon, el 619 834 597. Al Centre, tortugues, eriçons i òlibes són curats de les lesions de l’atropellament, amb l’objectiu de tornar al medi natural tan bon punt recuperin la seva capacitat per sobreviure.

Pons recorda que la prudència al volant no només ha de ser per garantir la seguretat dels vianants i conductors, també ho ha de ser per a la fauna que conviu als camins i carreteres. Explica que el vespre i les hores nocturnes són les més crítiques. D’una banda, perquè hi ha una sèrie d’animalons que tenen més activitat, i, d’altra, perquè queden enlluernats pels llums dels cotxes i són incapaços d’esquivar l’impacte.

20/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris