X

Menorca es comença a vacunar: estan convocats 750 sanitaris de la sanitat pública i privada

La presidenta del Consell, Susana Mora, calcula que l'1 de maig estarà vacunada la major part de la població

13/01/2021

Redacció

Aquest dimecres migdia s’ha iniciat, a l’Hospital Mateu Orfila, la vacunació del personal sanitari a Menorca que estan en primera línia de defensa (Urgències, Medicina Interna, Cures Intensives, Anestèsia, Radiologia, Laboratori i el servei de Salut Laboral). En total, 751 professionals de la sanitat pública i privada hi estan convocats. En aquesta primera jornada ja s’ha citat als 234 primers, tant a Maó com a Ciutadella. Per a fer-ho possible, s’han format un centenar d’infermers i auxiliars.

L’objectiu, segons la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, és que s’arribi a dia primer de maig amb el màxim de la població vacunada i així poder salvar en part la temporada. Ho demana la patronal hotelera, que es queixa de la lentitud en què es vacuna. Per part de l’oposició, el Partit Popular també demana que s’agilitzi i que s’intensifiqui el procés sobretot entre el personal sociosanitari. El gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Romà Julià, ha informat que la previsió és que la dispensació de la primera dosi de la vacuna pel personal sanitari s’enllesteixi a finals de la pròxima setmana.

En roda de premsa, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha lamentat el retràs de les vacunes, encara que es degui, segons el Govern espanyol, a un problema logístic a causa del temporal Filomena. “No és admissible que Balears patesqui els retards que està patint amb la vacuna. Primer les havíem de rebre el dilluns, després el dimarts. Però ahir no varen arribar i avui tampoc. Avui traslladarem vacunes a Menorca per no interrompre la programació. Ho faré saber al Ministre”, ha dit.

13/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris