societat

A Menorca hi ha 107.000 exemplars de sargantana balear

Als experts els preocupa la situació de la població de sargantana de l'Illa del Rei i l'Illa de l'Aire, on la pressió humana és creixent


A Menorca, les colònies de sargantana balear, que viuen exclusivament als petits illots, es mantenen estables. N’hi ha 107.000 exemplars.

A l’Illa del Rei es construeix una galeria d’art internacional i la intervenció humana és creixent. Per això, als experts els preocupa el futur de la colònia de més de 4.000 exemplars de sargantana balear que hi ha. Els gestors de l’Illa del Rei diuen que fan millores constants per a preservar la sargantana. Per exemple, canviant els nius de pedra per nius de llenya, on es troben més còmodes. A més, no permeten el lliure accés d’animals, han eliminat les rates, ampliaran la vegetació de rapa mosquera i esperen que el nou Pla Territorial Insular els doni eines per a conservar l’espècie.

La de l’Illa del Rei és una de les 18 poblacions de sargantana balear que es coneixen a Menorca. La varietat de colors i mides és diferent segons l’illot on visquin i n’hi ha múltiples subespècies. Les més abundants són a l’Illa d’en Colom i a l’Illa de l’Aire on, amb més 46.000 exemplars, als experts també els preocupa la seva evolució per les visites constants de turistes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació de rescat del formatge menorquí ha costat 200

Durant la pandèmia, van deixar de vendre un 70% de la seva producció

La nova edició d’Innovem afronta la sensació de trobar-se a la intempèrie

Un dels exemples és Menorca Makers, una empresa creada per ajudar el personal sanitari a protegir-se davant la Covid

Creix un 6% el nombre d’alumnes de Menorca matriculats a la UNED

Per cobrir aquest increment, la Universitat ha contractat 1 tutor més, i ja en són 11

Cau la taxa de criminalitat a les Illes

Feia 10 anys que no teníem una taxa tan baixa