societat

La Policia a Menorca prioritza la informació i deixa les sancions com el darrer recurs

Agents locals i nacionals a Maó despleguen mitja dotzena de vehicles als carrers

La+Policia+a+Menorca+prioritza+la+informaci%C3%B3+i+deixa+les+sancions+com+el+darrer+recurs

A Menorca, la policia prioritza la informació i deixa les sancions com el darrer recurs. Els responsables de les policies locals i la Nacional a Maó despleguen mitja dotzena de vehicles i asseguren que hi ha un elevat nivell de conscienciació. Per exemple, està prohibit que dues persones vagin en un sol cotxe, excepte per causes justificades com la d’acompanyar una persona amb discapacitat. Però avui mateix, responsables policials s’han posat en contacte amb el Ministeri, via Delegació, per demanar-los si es permetia que dues persones viatgin en el mateix vehicle si el passatger va darrere, tan allunyat com sigui possible del conductor. De moment, la consigna policial és informar i apel·lar a la responsabilitat individual. Tres cotxes de la comissaria de la Policia Nacional de Maó patrullen la ciutat, als quals se n’han d’afegir tres més de la municipal, que es despleguen tant pel nucli urbà com per les urbanitzacions i el polígon on controlen que només obrin les empreses autoritzades. Els agents de la local asseguren que el nivell de conscienciació i civisme de la ciutadania i les empreses és força elevat. Tot i això, encara hi ha molts dubtes. És el cas d’una persona que s’ha adreçat a un establiment majorista de construcció, que té tot el dret a estar obert, però només pot vendre a empreses. Tot i aquesta voluntat de prioritzar la informació a la sanció, cal recordar que els infractors es poden enfrontar a sancions de fins a 600 euros si el seu comportament es considera lleu i de fins a 30.000 si és greu. És a dir, si són reincidents o s’enfronten als agents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Cada gota suma’, la nova campanya d’Autoritat Portuària al Port de Maó per estalviar aigua

Es dirigeix als usuaris d'embarcacions recreatives i consisteix en la instal·lació de 50 pistoles de mànega amb tall automàtic del...

Stuart Rogerson arriba a Eivissa després de passar 9 mesos a la mar

Una aventura de 10 mil milles nàutiques que ha conclòs a Cala d'Hort amb la rebuda de familiars i amics.

S’instal·la a la platja de Figueretes el primer ‘Hi Point’ d’Eivissa

Està equipat amb un desfibril·lador, un botó d'emergències de l'112 i un semàfor que marca la intensitat de radiació solar.