X

ILP del GOB: “A partir d’ara, polítiques d’autèntica sostenibilitat i no greenwashing”

El president del GOB, Amadeu Corbera, celebra l'aprovació avui de la llei que permetrà revisar l'impacte de la política sobre el medi

28/03/2023

ILP del GOB: “A partir d’ara, polítiques d’autèntica sostenibilitat i no greenwashing”

Redacció

Amb la presentació, debat i aprovació avui al darrer ple de la legislatura al Parlament de la Iniciativa Legislativa Popular ‘Avui per demà’ que impulsada pel GOB s’ha convertit amb la primera que fructifica a les Balears, l’entitat ecologista celebra la fita popular i l’assoliment del marc per dur a terme polítiques “d’autèntica sostenibilitat i no de greenwashing” (per les polítiques només de cara a la galeria), en boca del seu president Amadeu Corbera.

La nova llei serà així una eina per fiscalitzar aquestes polítiques perquè servirà els indicadors, “inexistents fins ara, encara que sembli mentida”, per veure si es va “bé o malament” en assumptes com “la preservació de la biodiversitat o la lluita contra el canvi climàtic“. És a dir, valorar “fins quin punt” les noves lleis són “bones” per fer-ho possible.

Lamenta Corbera que “per no fer embut” no es podrà sotmetre a control previ a la seva aprovació totes les noves normes, sinó “només les més importants com els plans territorials”. Així, “per exemple, els PGOU, no passaran “pel filtre” tot i ser normes “realment importants” si bé, “si més no”, podran ser-ho amb posterioritat i suposaran “una arma d’argumentació igualment efectiva”.


12.000 signatures per a l’impuls de la primera iniciativa legislativa popular “Avui per demà”

28/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris