societat

Es reprenen les connexions marítimes amb la península, també per als passatgers

S'amplia també l'oferta de vols entre illes, però els avions només podran oferir el 50% de les seves places


El govern espanyol ha publicat un BOE extraordinari aquest diumenge que regula, entre altres qüestions, les condicions de transport i de mobilitat a partir de demà dilluns 11 de maig, quan totes les Illes Balears transitaran ja a la Fase 1.

CONNEXIONS MARÍTIMES: L’ordre ministerial regula la desescalada en matèria de mobilitat aèria i marítima. En el cas de les Balears, a partir de demà es reprenen les connexions marítimes amb la península, no només per a vaixells de mercaderies sinó que, a partir de la Fase 1, també es reprenen les connexions amb  els vaixells de passatgers, sempre que siguin per causes justificades, és a dir, laborals o de força major.

En la línia marítima Eivissa i Formentera hi ha tres freqüències diàries als vaixells de passatge de transbord rodat i de passatge que prestin servei de línia regular, amb passatgers a bord i vehicles.

Les prohibicions i restriccions que subsisteixin en la prestació de serveis marítims no seran aplicable als vaixells d’Estat, als vaixells que transportin càrrega exclusivament, ni als vaixells que realitzin navegacions amb finalitats humanitàries, mèdiques o d’emergència.

D’altra banda, la Delegació del Govern de les Illes Balears podrà autoritzar en els ports de les Illes Balears, i per circumstàncies excepcionals humanitàries, de repatriació, d’atenció mèdica o d’interès públic, el desembarcament de tripulants, passatgers i persones quan estigui sotmès a prohibició o restricció.

CONNEXIONS AÈRIES: Les companyies aèries podran ampliar progressivament l’oferta de vols entre illes. Les aerolínies, però, només podran oferir el 50 per cent de la capacitat total de cada aeronau per assegurar la separació entre passatgers. S’aixeca així la prohibició a la realització d’operacions aèries comercials regulars entre illes.

A més es dupliquen els serveis mínims essencials i es considera imprescindible la realització de dos vols diaris d’anada i de tornada entre Palma i Eivissa, i de dos vols diaris d’anada i de tornada entre Palma i Menorca.

Les companyies aèries interessades a operar serveis de transport aeri regular entre les Illes Balears no estaran obligades a a prestar servei en totes dues rutes, però hauran de mantenir les operacions durant un període mínim de quinze dies naturals.
Pel que fa a les connexions entre la península i l’arxipèlag, es manté vigent la prohibició.
TRANSPORT PRIVAT: En els transports privats particulars i privats complementaris de persones en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, podran viatjar tantes persones com places tingui el vehicle, sempre que totes resideixin en el mateix domicili. En aquest supòsit, no serà necessari l’ús de mascareta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica