societat

Ciutadella només té garantits el 30% dels policies necessaris per a Sant Joan

Els policies locals pressionen perquè els ajuntaments millorin les condicions dels reforços

Ciutadella+nom%C3%A9s+t%C3%A9+garantits+el+30%25+dels+policies+necessaris+per+a+Sant+Joan

Ciutadella no troba policies locals per reforçar les festes de Sant Joan. Només s’hi ha apuntat un dels 60 que necessita. Els agents pressionen així per convèncer els ajuntaments que han de millorar els incentius donats als policies d’altres municipis que es desplacen per cobrir les festes patronals de Menorca.

A la manca de seguretat privada, s’hi suma ara la incertesa pels reforços policials. L’Agrupació Sindical de Policies Locals està disconforme en cobrar 25 euros l’hora per anar a reforçar el servei a les festes d’altres pobles. Una mesura que varen aprovar els ajuntaments el 2015. El motiu és que el mateix any va entrar en vigor un decret autonòmic que deia que havien de cobrar el sou establert pel seu municipi d’origen. De fet, un informe de l’Ajuntament de Ciutadella reconeix que l’acord és contradictori.

També reclamen que aquests pagaments no es rebin en retard. A Ciutadella, a més, s’hi afegeix la problemàtica de falta de policies a la plantilla. En 10 anys, s’han reduït a la meitat els efectius i segons diuen, l’Ajuntament els obliga a fer més hores extres per cobrir la situació.

La qüestió es debatrà a la Junta de Batles del proper dijous.

Disculpau, els comentaris es troben tancats


més contingut relacionat

Menorca reivindica la seva identitat a una multitudinària Processó dels Tres Tocs

D'aquesta manera es representa cada any l'entrada de les tropes del rei Alfons el Liberal a Ciutadella, capital de la...

El regatista Damià Borrás i Mans Unides guanyen els premis Protagonistes de la Vida Menorquina

La gala ret homenatge pòstum al tècnic d'emergències, Pedro Marquès

La Policia Nacional dona per desarticulats als United Tribunes amb 16 detinguts

Decomissaren drogues, armes de foc simulades, material amb simbologia neonazi i plaques i indumentàries policials que, segons els investigadors, utilitzarian...

Els cavalls, protagonistes de les Beneïdes de Manacor

El sol ha acompanyat la jornada festiva, que ha comptat amb l'assistència de milers de persones