X

ABADA demana penes més dures per als maltractadors d’animals

L'Associació Balear d'Advocats pels Drets dels Animals demana un enduriment del Codi Penal perquè els casos greus de maltractament impliquin ingrés a presó.

16/05/2022

ABADA demana penes més dures per als maltractadors d’animals

Penes més dures per als maltractadors. És el que reclama ABADA,  l’Associació Balear d’Advocats en Defensa dels Animals. Expliquen que, en una dècada, de milers de procediments a tot el país han resultat només mitja dotzena de condemnats que han entrat a presó.

Casos com la mort a potades d’un ca de Santander suposaren  una condemna de 8 mesos. Si la pena és inferior a 2 anys i és la primera condemna, l’acusat no ingressa. Per això, l’Associació Balear d’Advocats en Defensa dels Animals reclama que la reforma del Codi Penal impliqui penes de més de dos anys per als casos greus de maltractament per acabar amb la sensació d’impunitat, diu el president d’ABADA, Manuel Molina.

De moment, l’única persona que ha ingressat a presó sense antecedents per un delicte de maltratament animal és l’home que acabà amb la vida del cavall de trot Sorky das Pont, a l’Hipòdrom de Manacor l’any 2012.

Quant a la llei de Protecció Animal del govern central, els advocats animalistes demanen una adequada transposició a l’àmbit autonòmic, que és el competent. També l’actualització de la llei balear, que és del 92 i, sobretot, la implicació de les autoritats comptents en la lluita conra aquesta casta de delicte, demana Yolanda Marroig, la vicepresidenta d’ABADA.

En una dècada d’existència, l’associció altruista ABADA, pionera a Espanya, s’ha personat com a acusació popular en una trentena de casos a les illes i ha oferit assessorament gratuït a mig centenar de persones.

16/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris