societat

ABAQUA adjudica la redacció dels projectes d’adequació dels emissaris marítims

Els projectes afecten les estacions de Cala d'Or, Sant Elm, Camp de Mar i Formentera


L’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) ha ratificat, aquesta setmana, la resolució per a la proposta d’adjudicació, per un import de 109.940 euros, del Servei per a la redacció dels projectes refosos d’adequació i legalització dels emissaris submarins i abocament a la mar de les Estacions Depuradores d’Aigües Residuals de Cala d’Or, Sant Elm, Camp de Mar i Formentera.

ABAQUA gestiona el sistema general de sanejament i depuració associats a les quatre EDAR sobre la base de diversos convenis de col·laboració signats amb els respectius municipis. Segons ha informat el Govern aquest diumenge, Al’actualitat la tramitació dels quatre projectes esmentats es troba en la fase final i pendent de la preparació de documentació i aclariments per introduir ajustos i canvis que és necessari reflectir en els projectes definitius perquè siguin tenguts en compte a la fase de construcció.

En el cas de Formentera s’han de revisar i adaptar les infraestructures d’acord amb les previsions de la població que planteja el Consell Insular i la substitució del tram terrestre de l’emissari que recull el projecte de substitució i millora de sanejament en alta de l’illa, que també executarà Abaqua.

Quant a Cala d’Or, es revisarà el traçat terrestre de l’emissari per dins de la urbanització per garantir la viabilitat i s’estudiarà la possibilitat d’aplicar la tècnica de perforació horitzontal dirigida per a executar l’últim tram terrestre i la primera part del tram submarí. Aquest estudi també es durà a terme per als emissaris de les depuradores de Sant Elm i Camp de Mar, on també es revisarà el traçat terrestre a l’efecte de la disponibilitat dels terrenys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tancades les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí per vessaments d’aigües residuals

Es reobriran quan les anàlisis confirmin que són platges aptes per al bany

El Govern tancarà carrers de Platja de Palma i Magaluf per evitar els excessos i les aglomeracions

Les mesures que prepara l'Executiu entraran en vigor aquest cap de setmana

Alaior suspèn més del 90% d’actes culturals i esportius de l’estiu

El batle nega que la decisió hagi estat influïda per la campanya de firmes que demana la suspensió de tots...

Arrenca a Ciutadella la cinquena edició d’un Festival de Cinema marcat per la Covid i l’alta producció balear

La música de Marco Mezquida i la projecció de la pel·lícula "Uno para todos" protagonitzen la gala d'inauguració del certamen