X

Abaqua repara la depuradora d’Andratx, que vessava aigua bruta al golf

Experts critiquen el deficient manteniment de les depuradores, agreujat per l'increment poblacional de l'arxipèlag

24/08/2018

Abaqua repara la depuradora d’Andratx, que vessava aigua bruta al golf

Els tècnics d’Abaqua ja treballen per millorar la qualitat de l’aigua depurada d’Andratx, després del tancament del Golf d’Andratx. Fins fa dues setmanes, l’aigua no era prou bona per regar la gespa i, per aquest motiu, el camp va haver de suspendre temporalment l’activitat.

La batlessa del municipi, Katia Rouarch, es va reunir dijous passat amb els responsables del Govern per tal d’agilitzar la remodelació de la planta de sanejament, que hauria originat el problema. A principis de la setmana que ve, els problemes han de quedar resolts.

L’Associació Balear del Golf apunta que el d’Andratx no és l’únic golf que rega amb aigua de mala qualitat. Aquest fet, segons el president, implica costos econòmics addicionals que poden arribar als 100.000 euros l’any.

Segons els experts, aquest és el resultat d’un històric manteniment deficient de les depuradores. Una dificultat agreujada per l’increment de població de les Illes durant l’estiu. L’hidrogeòleg Alfredo Barón diu que les depuradores s’han de dissenyar de manera que tinguin sistema de reserva per les puntes de rendiment. Això, però, assegura que no s’ha fet.

Amb tot, el Govern diu que fins ara no ha rebut queixes dels camps de golf i considera que aquests negocis haurien d’estar preparats per a les errades puntuals de les plantes de sanejament.

24/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT