economia

Els empresaris de l’oci nocturn estudien dur als tribunals el tancament de locals a Magaluf i S’Arenal

PIMEM està d'acord en erradicar el turisme de gatera però critica el blindatge de carrers sencers

Els+empresaris+de+l%27oci+nocturn+estudien+dur+als+tribunals+el+tancament+de+locals+a+Magaluf+i+S%27Arenal

El sector del lleure nocturn està estudiant plantejar una batalla judicial contra la resolució del Govern. La patronal ABONE diu que està en contra dels excessos que perjudiquen tant la salut com la seva activitat empresarial, però critica que el Govern no els hagi consultat abans d’aprovar la resolució. Creuen que pot ser il·legal: “Entenem que la prohibició de desenvolupar activitats amb llicència en vigor té molt poc encaix jurídic “, adverteix el president d’ABONE, Jesús Sánchez.

El conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, creu que la mesura té tot l’encaix legal perquè “tenir obert un negoci no és un dret fonamental”, a diferència de la restricció de moviments de les persones. I adverteix que, si aquest turisme incívic es desplaça a altres zones, s’ampliaran els tancaments de negocis que ho permetin.

El president del Partit Popular, Biel Company, hi està en contra: creu que s’hauria de sancionar només els infractors perquè “prohibint el que es fa és tancar empreses i llevar llocs de feina” de manera indiscriminada.

PIMEM està d’acord en lluitar contra el turisme de gatera, però creu que per resoldre el problema sanitari a curt termini la solució no pot ser el blindatge de carrers sencers. Aixó, segons el seu president, Jordi Mora, “pot ser contraproduent perquè estem enviant el missatge de que no tenim recursos per controlar això, i per tant ho hem de tancar”.

La CAEB veu bé que s’actuï contra els excessos i apel·la a la responsabilitat individual de turistes i residents per no fer malbé la temporada turística.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Esto es el colmo 16/07/2020

    Cuando hacen las cosas bien está mal cuando las hacen mal está bien. Alquien se preguntaron si los vecinos están descansando mejor q por fin pueden hacer vida normal? Al igual q el pase Maritimo de palma estamos viviendo auténticos infiernos con las borachras drogas descontrol fuman de todo y nosotros vivimos en cima de estos locales de ocio q se nada más q auténticos infiernos en cuanto se hacercan los fines de samenas nuestros niños y mayores tenemos q aguantar todo lo q les venga en ganas coches rotos insultos gritos peleas vomitotos botellas y vasos rotos por el suelo y mucho más. Acaso alquien lo piensan y en cima diles hago q te tiran cosas. Así está el paseo marítimo de palma. Pero no lo duden q en cuanto vuelva todo caso vamos a denunciar por daños y perjuicios. Hasta a quién haga falta y van a tener q alguien tomar las medidas justas.

Cercador |


més contingut relacionat

Globalia, Be Live Hotels i BlueBay estudien fusionar-se per crear una de les majors cadenes hoteleres d’Espanya

Les dues empreses sumen prop de 100 hotels i més de 21.000 habitacions a 15 països

L’arribada de turistes internacionals a les Balears davallà un 98,5% el passat mes de juny

A la zona de Cala Millor només un 35% de la plata hotelera ha obert aquest estiu

“Cal donar seguretat al turista i comunicar constantment”

L'expert Domènec Biosca recomana més inversió en tecnologia per detectar el virus i una campanya de promoció pemanent

Hotels de Menorca comencen a tancar en ple agost per manca de clients

La quarantena del Regne Unit també ha provocat que d'altres establiments hagin decidit no obrir