X

Absolts d’homicidi per imprudència greu els dos acusats per l’atropellament mortal de Vanesa Patricio Escandell

La conductora del vehicle que va envestir el tot terreny al polígon de Sant Jordi haurà de pagar 2.100 euros i s'estarà 18 mesos sense carnet de conduir

11/05/2023

Absolts d’homicidi per imprudència greu els dos acusats per l’atropellament mortal de Vanesa Patricio Escandell

Redacció

Els dos conductors implicats en l’atropellament mortal de Vanesa Patricio Escandell al polígon industrial de Sant Jordi de ses Salines, en febrer de 2017, han quedat absolts del delicte d’homicidi per imprudència greu. Tan sols la dona que, segons la jutge, va provocar l’accident, haurà de pagar 2.200 € de multa i quedar-se sense carnet de conduir durant un any i mig. La sentència NO és ferma i encara es pot recórrer.

La sentència considera provat que el 9 de febrer de 2017 la conductora i companya de feina de la víctima va girar cap a l’esquerra del vial pel qual circulava per aparcar al solar on estacionen els treballadors del polígon industrial de Sant Jordi. La dona va girar, sense advertir que un totterreny l’avançava, un vehicle que, segons va declarar, no va arribar a veure pel retrovisor central. El turisme de l’acusada, per tant, va acabar envestint el Land Rover conduit pel segon acusat, avui absolt, que és qui va acabar atropellant Vanesa Patricio Escandell.

El mal estat de les línies pintades, el fet que en girar el turisme no posàs l’intermitent i que el vial del polígon sigui considerat interurbà, és a dir, amb un límit de 90 quilòmetres per hora, també van afectar en l’accident i en la resolució. La sentència, però, dona per bo el testimoni de l’home acusat, qe va admetre que havia consumit cocaïna, però el dia abans. Com que les proves policials no determinen quan es prengué la droga, la jutge ha donat per bo el seu relat i l’home ha quedat del tot absolt.

La conductora acusada, la companya de feina de la víctima, sí que ha estat condemnada com a autora d’un delicte d’homicidi per imprudència menys greu, amb gairebé 2.200 euros de multa i 18 mesos sense llicència de conduir. Les asseguradores indemnitzaran els familiars directes de Vanesa Patricio Escandell amb un total de 444.000 euros.

11/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris