X

ABTA: “El turista britànic tornarà a ser aquest estiu el més nombrós a les Balears”

Les reserves del Regne Unit ja superen les de 2019 i es confirma que el Brèxit no n'ha tingut cap efecte negatiu

26/04/2022

ABTA: “El turista britànic tornarà a ser aquest estiu el més nombrós a les Balears”

Les agències de viatges britàniques ja tenen més reserves per visitar enguany les Balears que abans de la pandèmia. L’estiu del 2019, els turistes provinents del Regne Unit varen ser els més nombrosos i les previsions indiquen que la tendència es mantindrà. “Les Illes sempre han estat, amb diferència, la destinació preferida pels britànics i enguany veiem encara més reserves que abans de la pandèmia”, ha confirmat Sean Tipton, responsable de comunicació de l’Associació Britànica d’Agències de Viatges, ABTA, a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

Aquesta serà la primera temporada amb “normalitat” des que va entrar en vigor el Brexit, però, per com evolucionen les reserves, tot apunta que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea no tindrà cap efecte negatiu. “Enguany hi haurà un percentatge molt elevat de turistes britànics, serà la nacionalitat número 1 de la zona. Res no ens fa pensar que el Brexit els hagi afectat, a l’inrevés”, ha dit el president de l’Associació Hotelera de Palmanova MagalufMauricio Carballeda. L’únic que canvia és que els britànics necessitaran que el seu passaport sigui vàlid fins tres mesos després d’abandonar les Balears -o qualsevol altre indret comunitari- i que a l’aeroport hauran de fer la coa dels estrangers no europeus al control de la documentació. En aquest sentit, Sean Tipton avisa les autoritats que s’han de preparar per evitar aglomeracions. De fet, a Menorca, ja s’han començat a veure les primeres esperes durant la Setmana Santa.

La gran demanda de britànics que volen viatjar aquest estiu a les Illes ja ha fet pujar els preus. Per això, s’han deixat de fer les reserves de darrera hora que van marcar els anys més durs de pandèmia. “Amb la demanda disparada, també d’Alemanya, Escandinàvia i Holanda, tothom vol venir a les Balears. Els preus estan augmentant dràsticament i fer reserves de darrera hora no és bona idea. De fet, ja no s’estan fent”, ha confirmat Sean Tipton, portaveu d’ABTA.

26/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris