X

Acaba la restauració dels gegants del Consell de Mallorca, amb una inversió de 13.300 euros

El mestre artesà Kake Portas fa aquests dies els darrers retocs a la figura de Jaume II

12/09/2022

Acaba la restauració dels gegants del Consell de Mallorca, amb una inversió de 13.300 euros

Està a punt de finalitzar la restauració dels quatre gegants del Consell de Mallorca. La du a terme el mestre artesà Kake Portas. Aquesta setmana treballa en la figura de Jaume II. Té 22 d’anys d’antiguitat, com els altres tres, i l’ha desmuntada per complet. Li ha hagut de reparar alguns cruis i revisar l’estructura. Ara li poleix la cara i les mans, per tornar-lo a pintar.

“Els pintam amb una altra tècnica de pintura, que no és tan brillant com la que duien. I, ja que els pint, la veritat és que els estic donant artísticament el que a mi m’agrada, i els he canviat petits detalls que han millorat la presència de les cares. Eren unes cares molt estranyes. Quedaven molt brillants i molt rares”, ha explicat Portas.

Durant la restauració, també han aprofitat per reparar els vestits de totes les figures. De fet, la vestimenta sol ser el que es deteriora més aviat. Amb tot, no són figures que pateixen molts desperfectes, ja que, diu Portas, els geganters els mimen molt. “El moment més perillós és durant els trasllats“, afegeix.

Està previst que el gegant de Jaume II retorni la setmana que ve al Consell de Mallorca. Allà, el col·locaran a l’entrada del Palau Reial, devora els altres tres gegants: la reina Esclarmonda, el rei Sanç i Jaume III, els quals també han estat restaurats. El Consell ha invertit 13.300 euros en les feines.

12/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT