La Guàrdia Civil ha detingut el capità del catamarà
Fotografia d'arxiu de la costa sud de Mallorca. Foto XGTur
1059Un vaixell de pesca amb almanco dos tripulants a bord s’ha enfonsat aquest divendres, a primera hora del matí, després de col·lidir contra un catamarà a dues milles a l’oest del cap Salines, al sud de Mallorca.
L’accident marítim s’ha produït a les 6.45 hores. Segons Salvament Marítim un catamarà ha envestit el vaixell de pesca i a conseqüència del xoc, el pesquer s’ha enfonsat. Els dos tripulants de l’embarcació han estat rescatats pels tripulants del catamarà que els han conduït a la Colònia de Sant Jordi. Tot i el xoc, els dos tripulants estan sans i estalvis.
El vaixell enfonsat és un llaüt de 9 metres d’eslora, dedicat a la pesca professional i de nom Tomalu. És una embarcació d’arts menors que pertany a la Confraria de Pescadors de la Colònia de Sant Jordi i que aquest matí havia sortit a la pesca del calamar. Tot i que els dos tripulants de l’embarcació no han patit ferides greus, estan molt afectats per l’incident. El patró ja ha presentat una denúncia contra l’altra embarcació davant Capitania Marítima. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil n’investiga el cas.
El vaixell que ha provocat l’accident és un catamarà de 24 metres d’eslora, de nom Sylene, que s’ofereix com a xàrter nàutic a diferents portals d’internet a un preu de 65.000 euros a la setmana el mes de juny i 74.000 una setmana en temporada alta, juliol i agost, al Mediterrani. Els mesos d’hivern, el catamarà s’ofereix al Carib. Té cinc cabines amb capacitat per a 10 passatgers, a banda dels 4 membres de la tripulació.
L’embarcació, de bandera francesa, ha envestit el llaüt mentre tenia activat el pilot automàtic. Segons el capità del Sylene, el catamarà no anava a més de vuit nusos de velocitat.
Els dos tripulants que anaven a bord del catamarà han rescatat els pescadors i els han traslladat al port de la Colònia de Sant Jordi. Després el catamarà ha reprès la seva ruta en direcció al port de Palma. Allà, la Guàrdia Civil ha pres les dades al capità.
Una embarcació de Salvament Marítim, el Salvamar Mimosa, ha acudit al punt de l’accident i ha recollit restes de l’embarcació que suraren damunt l’aigua i podien suposar un risc per a la navegació. A hores d’ara el Salvamar Mimosa ja torna a la base de Portocolom, a Felanitx.
Els pescadors de la zona lamenten que l’activació del pilot automàtic sigui habitual, ja que sol provocar accidents.
Aquí podeu comprovar la ruta realitzada per l’embarcació de Salvament Marítim en acudir al rescat.
Bé, si és així que el catamarà és el causant de l’incident, que tots els guanys del catamarà siguin entregats als pescadors fins al mateix moment en què se’ls reposi el seu vaixell i mitjà de subsistència.
Francés , que raro….
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Es tracta del projecte que coordinarà Inca Mallorca Solidària i que està previst que al llarg d'un any es facin les feines fetes per voluntaris
Els treballadors de l'empresa funerària municipal de Palma han tengut un bon ensurt quan han vist que el cos de la dona es movia
L'alerta taronja continua activa a les Balears per fort vent i mala mar